Bir toplumu geleceğe taşıyan unsurlardır gelenek, görenek; Ayakta tutan da ahlak kurallarıdır; Bu unsurların taşınmasında ve gündemde kalmasını ağlamak konusunda çekirdek aileye görev ve sorumluluk düştüğü kadar kamu kurum ve kuruluşlarına, yöneticilerine ve en önemlisi de eğitim ve öğretim kurumlarımıza çok ama çok önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.

Belediyeler, vermiş olduğu hizmetler nedeniyle vatandaşa en kolay ve en hızlı ulaşabilen kurumların başında yer alıyor. Belediyelerin başta LGBT olmak üzere gelenek ve göreneklerimizle ahlak kurallarımıza aykırı her konu karşısında duracak kültürel faaliyetler ve programlar yapması gerekir. Sinsi bir şekilde gençlerimize enjekte edilerek toplumumuzu bozmaya yönelik başta LGBT olmak üzere benzeri her türlü kirli oyuna karşı aileleri uyaracak, gençleri eğitecek etkinlik ve programlar hızlı bir şekilde devreye girmeli.

Belediyeler   yaptıkları konserlere ve neredeyse hep aynı kişilerin katıldığı gezilere harcadıkları bütçenin en fazla yarısını bahsettiğim konulara ayırsalar yeterince bilgilendirme yapabilmiş olacaklar. Bu zehirli konular siyasi görüş gözetmez. Gençleri kaybedersek, toplumu dinçve sağlam tutamazsak siyasi görüşümüzün arkasından geleceklerin sayısının atmasının bir kıymeti kalmayacak. Belediye Başkanları koltuğu kaybetme endişesi yerine gençleri, toplumu kaybetme endişesi yaşamalılar. Aksi taktirde büyük bir vebal altında olduklarını bunun da hesabını er yada geçödeyeceklerini unutmalılar. 

Bir uyarım olacak.

Geçtiğimiz günlerde bir büyükşehir belediyesinin etkinliğinde LGBT övücü tek sayfalı broşür dağıtıldığı bilgisi geldi. Belediye Başkanının bundan haberdar olmadığına emin olduğum için belediye ismini vermeyeceğim. Dağıtan kişinin belediye  tarafından görevlendirilen bir çevirmen olması ise başka bir rezalet.

Bir başka belediyenin düzenlediği konserde yer alan sanatçının yüz kızartıcı bir olayla isminin anılması gözden kaçtı!

Gelelim uyarıma belediyeler gerçekleştirdikleri etkinlik, konser ve konferans gibi özellikle halka direk iletişim kuracak programlarda yer alacak sanatçı, konuşmacıların GBT sine baksınlar. Vatandaş karşısına bu insanları çıkarırken, gençlerimizin onlardan ilham alacağını, çocuklarımızın onları örnek alacağını unutnayalım.