Hafta sonu yeni futbol sezonuna merhaba diyeceğiz. Gazetelerin manşetlerini yıldız transferleri süslemeye devam ediyor. Galatasaray Falcao`yu alacak mı?, Fenerbahçe hangi yıldızı kadrosuna katacak?, Beşiktaş sessiz ve derinden bir transfer operasyonu ile kadrosuna kimi katacak? Kimi abartı, kimi gerçek bu haberler futbol gündemini meşgul ede dursun bir köşede kendilerine şans verilmesini bekleyen gençler ilgiden uzak çalışmalarını sürdürüyor. Bir süredir altyapıdan gelen gençleri sistemli olarak takıma dahil etme stratejisi uygulayan Trabzonspor`u bir kenara bırakacak olursak diğer büyük kulüplerimizin gençler konusunda karnesi pek iyi değil. Ü çbüyükler arasında özellikle 2000 ve sonrası jenerasyonunda çok sayıda potansiyelli futbolcuya sahip olan Galatasaray, Ozan Kabak`la başlattığı gençlik hamlesine yeni halkalar ekleme peşinde. Galatasaray ın yetenek bulmakta sorunu yok. Alt yaş gruplarında birçok isim var. Florya`da yetişen ve gelecekte Türk futboluna yön vermesini beklediğimiz gençlere bir göz atalım.

`height=

Listenin ilk sırasına yazacağımız isim Atalay Babacan. 2000 doğumlu futbolcunun aslında geçen sene rotasyona girmesi bekleniyordu. Ancak yaşadığı talihsiz bir sakatlık planların bir sene ertelenmesine neden oldu. 8 ve 10 numara oynayabilen Atalay, ceza sahası üzerinden golleri ve asistleriyle dikkat çekiyor. Hazırlık maçlarında iyi gözüktü. Rakip ceza sahasına yakın topla buluştuğunda 'bitirici 'özelliği ortaya çıkıyor. Atalay için artık zamanı geldi. Bu sene üçkulvarda mücadele edecek Galatarasay`da şans bulacaktır. Göstereceği performans takımdaki rolünü belirleyecek. Daha dirençli ve tempolu olması gerek. 19 yaşındaki orta saha oyuncusunun sözleşmesi sezon sonu sona erecek. Henüz sözleşme uzatmadı. Bu durum netliğe kavuştuğunda oyununa daha iyi odaklanacaktır. Önemli bir yetenek olan Atalay daha fazla çalışmalı.

`height=

Gelelim Galatasaray`ın hazırlık kampının sürpriz ismi Erencan Yardımcı ya. 17 yaşındaki futbolcu forvet eksiği nedeniyle kendisine verilen şansı da iyi kullandı. Takım içinde bir yer edindiğini düşünüyorum. Bu sene için U 19 ve A takım arasında gidip gelecektir. Çok gençolmasına rağmen fizik gücü ile fark yarattı. Altyapıdaki en büyük noksanlarımızdan biri olan fizik gücü yetersizliği Erencan`da yok. Aksine güçlü stoperle vücut vücuda mücadele edebildiğini gösterdi. Erencan için önümüzdeki bir iki sezon çok önemli. Çok çalışmaya devam etmeli. Fatih Terim, Erencan`ın hazırlık maçlarındaki performansını 3 yıllık sözleşme uzatarak ödüllendirdi.

`height=

Bir diğer özel yetenek Mustafa Kapı. Aslında onunla tanışmamız 3 sene öncesine dayanıyor. Riekerink döneminde bir hazırlık maçında forma şansı bulmuştu. Sonrasında ise yaş kategorilerini sırayla atladı ve 16 yaşında U21 maçlarına çıktı. Orta sahanın ortasında oynayan Mustafa Kapı yeteneği ile ön plana çıkarıyor. Fiziksel özelliği henüz A takım için yeterli değil ancak mücadeleden kaçmıyor. Sürekli deniyor. 17 yaşındaki futbolcu hazırlık maçlarında hem hücumda hem savunmada etkili olabileceğini gösterdi. Topla dripling yapabiliyor ve iyi pasör. 2002 doğumlu futbolcu için daha erken olduğunu belirtelim. Dönem dönem rotasyona girse de daha çok U 21 maçlarında izleyeceğimiz bir isim. Mustafa da tıpkı Atalay gibi sezon sonu serbest kalacak. Yönetimin acilen çözmesi gereken bir konu da Mustafa`nın sözleşmesi olacak.

`height=

Galatasaray`ın gençleri arasında belki de en büyük potansiyel Yunus Akgün. 19 doğumlu futbolcu UEFA`nın 2000 doğumlu en iyi 50 futbolcu listesine giren bir isim. Roma, Juventus gibi devlerin scoutları tarafından izlenen Yunus`un geçtiğimiz devre arasında 3.5 milyon avro bedelle Anderlecht`e transfere söz konusu olmuştu. Henüz A takımla fazlaca oynamadan bu miktarda bir teklif alabilmek Yunus`un potansiyelinin göstergesi. Bütün bu olumlu özelliklerine rağmen kamp dönemini iyi geçirmedi. 1.5 sezondur A takımla idmanlara çıkıp şans buluyor ama kupadaki Boluspor maçı haricinde beklentilerin uzağında kaldı. Çok hareketli, kreatif, sol ayağını iyi kullanan, hızlı bir isim. Gole yakın. Asist özelliğinde daha çok kanat forvet diyebileceğimiz bir isim. Ancak Gençfutbolcu için iş 'fizikte' bitiyor. Yunus bu konuda sınıfta kalıyor maalesef. Yazın bireysel antrenmanlar da yaptı ama hala fiziği yetersiz. Böyle olunca da yeteneklerini sergileyemiyor. Bu sene daha derin bir yerli rotasyonu var. Yunus`un şans bulması daha zor. Oynayıp, gelişebileceği bir takıma kiralanması en doğru karar gibi duruyor.

`height=

Gökay Güney hazırlık maçlarında beklediğim kadar şans bulamadı. Sözleşmesini 5 yıllığına uzatan Gökay, orta sahada da oynayabiliyor ama etkili olduğu mevki stoper. Kiralık gitmesini beklediğim ama yakından takip edilmesi gereken biri Gökay.

Hazırlık kampında fiziği ile dikkat çeken Ali Yavuz Kol, Ergün Penbe`nin çalıştırdığı Tarsus İdman Yurdu`na kiralandı. Aslında ben onun 2. Lige kiralanmasını bekliyordum ama kulüp sanırım biraz da eski bir Galatasaray efsanesi ile çalışacağı için tercihini 3. Ligden yana kullandı. Bolca oynama şansı bulacaktır. Çok yetenekli olmamasına rağmen gücü ve mücadelesi ile yararlı bir forvet. Hareketli, topla dripling yapabiliyor. Kanat özelliği de var. Bitiricilik noktasında eksiği var ama bunu da çalışarak giderebilir. Sertliğin ön planda olduğu 3. Lig önemli deneyim katacak kendisine.

Abdussamed Karnucu, hazırlık kampında yer almamasına rağmen sezon içinde şans bulmasını beklediğim bir isim. Sakatlığı nedeniyle sezon öncesi hazırlık kapına katılamadı, çalışmalarını Florya`da sürdürdü. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda tamamen iyileştiğini belirten Abdussamed oyun stili Celta Vigo`da oynayan Okay Yokuşlu`yu andırıyor. Galatasaray`ın en fazla yedeğe ihtiyacı olan 6 numarada ve stoper oynayabiliyor. Bu özelliğiyle sezon içinde forma şansı bulması yüksek ihtimal. 2000 doğumlu futbolcu, iyi bir kesicidir, pas yeteneği ve fiziği yeterli seviyede. Kısa zaman içinde kendini A takımda bulacaktır. Fatih Hoca bir röportajında sakat olmasa Abdussmaed`i kampa götüreceğini belirterek gençfutbolcudan beklentisini dile getirdi.

Bu isimlerin yanında 2001 doğumlu stoperler Kaan Işık Arslan, Ogün Çalışkan, 2000 doğumlu Malik Karaahmet isminin altını çizmek gerekiyor. Işık Kaan Arslan hava toplarında etkili, birebirde geçilmiyor, süratli ve fizik olarak hazır durumda. Bu sezon değil belki ama önümüzdeki sezonlarda adını sıkça duyacağımız bir isim. Ogün çalışkan tıpkı Kaan Işık gibi yarının Galatasaray ında da çok ciddi şansı olacak bir stoper. Kalsruhe altyapısından transfer edilen Malik, gençmilli takımda başarılı maçlar çıkardı. Forvet ve orta saha oynayabiliyor.