Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur`unda Altaş Denizlispor dramatik şekilde elendi. Bu maçaslında Galatasaray için Avrupa maçlarını bir kenara bırakırsak 2021`in aynası olduğunu söyleyebilirim. Galatasaraylı futbolcularda anlaşılmaz bir panik var. Kale önüne kadar getirdikleri topu bu panik yüzünden cömertçe harcıyorlar. Maçın 90 dakikası berabere bitip yarım saatlik uzatmalarda 10 kişi kalmasına rağmen yine gol pozisyonu buldu ama maçı koparıp galip gelmeyi başaramadı. Sadece bu maçözelinde değil, koronik hastalık olmuş, Galatasaray bu sezon buldukları duran topu olumlu kullanamıyor. Korner nasıl kullanılır, kornerden rakibe nasıl ecel teri döktürülür, Denizli`nin 3. golüne bakarak öğrensinler. Denizli sporlu futbolcular son dakikasında buldukları korner atışını nasıl olumlu kullandılar, ardı ardına üçkorneri de Galatasaraylı futbolculara ders niteliğindeydi. Neticede 3.sünde golle sonuçlandı. Tabii ki bunda Galatasaraylı futbolcuların paniklemesinin etkisini de gözardı etmemek lazım. Sahi yeri gelmişken sorayım, Galatasaray`ın duran topu kullanacak futbolcuları kimler, kim frikikçi, kim korner atıcısı? Teknik ekipte futbolculuğu döneminde Türkiye`nin en iyi frikik ustalarından biri olan Selçuk İnan var. Merak ediyorum, Fatih Terim`i geçtim, Selçuk Hoca bu durumun hiçmi farkında değil! Nasıl olur da benim takımım korner kullanma ve frikik kullanma özürlüsü olur?' diye uykuları kaçmıyor. PTT 1. Lig futbolcuları bile Galatasaraylı futbolculardan daha iyi korner kullanıyor. Bir takım için korner başta olmak üzere duran toplar özellikle de frikik büyük nimettir. Maçı kazanmak için büyük kolaylıktır. Bu sezon  Mbaye Diagne attığı korner golünden başka gol kornerden atılan gol hatırlamıyorum. Süper Lig`in 15. haftasında evinde Altay ile karşılaşan Galatasaray`da takımın ikinci golünü kornerde Mbaye Diagne kaydederken sarı kırmızılılar tam 100 maçsonra kornerden gol bulabilmişti. Şimdi sorarım size:  Taraftarlar sosyal medyada, 'Bu takım idmanda ne çalışıyor?' diye isyan bayrağı açmasında haklı değil mi?
Galatasaray ligin ikinci yarısında başaralı olmak istiyorsa ilk önce duran top kullanmayı öğrenmesi gerekiyor. İkincisi, maçta skor avantajını ele geçirdiğinde nasıl sakin kalınır, onu başarabilmelidir. Yoksa gençlik aşısı bir işe yaramaz.
Bu arada Denizlispor antrenörü Fatih Tekke yi de tebrik etmek lazım. Elindeki kısıtlı imkanlarla en iyisini yapma başarını gösterdi. Fatih Tekke, İleriye önde oynayan Galatasaray savunmasının arkayı unutma zaafını çok iyi analiz etmiş. Futbolcuları da kontra setlerinin de bu fırsatı çok iyi değerlendirdiler.
Az ve öz!
Birinci golü attıkları dakikaya kadar olan sürede yanılmıyorsam topla oynama oranı Galatasaray %81, Denizli % 19`du. Maçın özeti Denizlisporlu futbolcular kendi imkanlarını bilerek kazandıkları her pozisyonu tereyağdan kıl çeker gibi ustaca değerlendirerek sonuca gittiler.
Galatasaraylı futbolcular da buldukları pozisyonu cömertçe harcayarak, (aslında buna cömertçe demek yanlış olur savurganlıkla tabirini kullanmak daha yerinde olur) maçhüsranla sonuçlandı.
Çünkü bu maçpenaltılara bırakılacak, son dakikaya bırakılacak maçdeğildi.