Sahip olduğu aurası ile doğa harikası olan Göktürk Tabiat Parkı`na götüreceğim sizi bu yazımda. İstanbul merkezinde sayılabilecek bir alanda neredeyse tamamı ormanla örülü bu ormanda, yaban domuzu, kurt, çakal ve tilki gibi yabani hayvanlara da evsahipliği yapmaktadır.
Göktürk Göleti, her ne kadar gölet olarak anılsada aslında göletten ziyade bir baraj gölüdür. Göl, Tabiat parkına güzel bir hava katarken, balık tutma alanı halinede gelmiştir. Gölete girmenizi hiçtavsiye etmem çünkü bu gölette yüzmek tehlikeli ve yasaktır.

İstanbul`un kalabalığından ve keşmekeşinden sıkılıp kendisini doğaya atmak isteyenler için İstanbul`un merkezinde sayılabilecek eşsiz bir sığınak Göktürk Göleti. Bu kadar güzel olmasına rağmen çok fazla bilinmeyen bu gizli köşe, bir kere gittiğiniz takdirde müdavimi olacaksınız.
İsterseniz günübirlik olarak gidebileceğiniz mesire yerinde arzu ederseniz çadır ya da karavanla da kamp yapmanız mümkün.
Göktürk Göleti Tabiat Parkı İstanbul ilinin Eyüp ilçesi sınırları içerisinde yer alır. 2011 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilen gölet ismini sınırları içerisinde bulunan Göktürk Beldesinden alır. Karalıkdere ve kolları tarafından beslenen gölet çevresinde meşe ve gürgen ağaçları çoğunluktadır.

Göktürk Göleti Tabiat Parkı, İstanbul ili Eyüp ilçesi içinde yer almakta olup, 2011 yılında 56 ha`lık alanı ile Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Göktürk Göleti Tabiat Parkı, ismini bir bölümü alan içerisinde kalan Göletten almaktadır. Gölet, Karanlıkder ve kolları tarafından beslenmektedir. Alanda hakim ağaçtürü meşe ve gürgendir.
Göktürk Göleti Mesire Alanı, Esenler Belediyesi`nin işletmesine verilmiştir. İçerisinde 2 adet Esenbahçe adı altında tesis bulunmaktadır. Bunlardan biri daha küçük bir cafe tarzında iken, diğeri dış ve içmekanı ile misafirlerine restoran olarak hizmet vermektedir. Toplu organizasyonlarında yapılabildiği tesis hafta sonu ve hafta içi özellikle kahvaltısını mis gibi orman havası alarak yapmak isteyenlerin uğrak mekanıdır.
Göktürk Göleti bünyesindeki tesislerin yanı sıra, Göktürk Göleti Piknik Alanı olarak da hizmet vermektedir. Dilerseniz kendi getireceğiniz malzemeler ile burada piknik yapabilir, mangal yakabilirsiniz. Tesisin içinde yapılmış mangal alanlarıda mevcut.
Ayrıca tesiste mescid, w.c de yer alırken, gölete doğru yürüyüş yapabileceğiniz ufak bir alan da vardır. Tesise araçgirişi otopark alanı dışında yasak olduğundan çocuklarınızın özgürce bisiklet sürebileceği, top oynayabileceği genişçe bir meydan da var.