NBA`de 2019-20 sezonunun başlamasına bir aylık bir süre kaldı. Çok sayıda yıldız basketbolcunun takım değiştirdiği, dengelerin değiştiği bir transfer döneminin ardından normal sezon başlayacak. Bu sezonun öncekilerden farklı tarafı net bir favorinin olmayışı. Sezonu 7-8 takım için şampiyon adayı ile açacağız. Özellikle Batı Konferansı`nda çetin bir normal sezon mücadelesi bekliyorum.

Playoff için bir tahminde bulunacak olursam Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers, Houston Rockets, Utah Jazz, Denver Nuggets ve Portland Trail Blazers rakiplerine oranla bir adım önde. Dengeleri değiştirecek bir sakatlık, takım içi huzursuzluk vb yaşanmadığı sürece bu altılının playoff yapması yüksek olasılık. Geride kalan 2 playoff bileti için Sacramento Kings, Golden State Warriors, San Antonio Spurs ve Dallas Mavericks kıyasıya mücadele edecek. New Orleans Pelicans ve Minnesota Timberwolves playoffa kalamaz ama alacakları galibiyetlerle belirleyici rol oynar. Yeniden yapılanma sürecindeki Oklahoma City Thunder, Memphis Grizzlies ve Phoenix Suns, Konferans`ın zayıf ekipleri.

Son 5 yılın NBA finalisti, 3 yılın şampiyonu Golden State Warriors`u zor bir sezon bekliyor. Rakipleri önemli takviyeler yaparken ciddi güçkaybeden Warriors, bırakın şampiyon olmayı playoff potasının bile dışında kalabilir. Takımın yıldızlarından Kevin Durant, kenardan gelip hem savunmada hem de hücumda önemli katkılar yapan Andre Igoudala ve çok önemli bir rol oyuncusu olan Shaun Livinsgton takımdan ayrıldı. Bir diğer yıldız isim Klay Thompson, sakatlığı nedeniyle Şubat ayına kadar forma giyemeyecek. Geçtiğimiz yıllardaki yıldız bolluğu bu sene yok. Takıma yeni katılan D`Angelo Russell hücumda önemli katlı verebilir ama savunma konusunda kendisinden beklentiyi düşük tutmak gerekir. Curry, Russell ikilisi sahadayken takım savunması ciddi risk altında olacaktır. KoçSteve Kerr`ün çözmesi gereken problemlerden biri bu olacak. Ayrıca kısa forvet pozisyonunda oynayacak olan Glen Robinson ve Alfonzo McKinnie yetersiz seviyede. Bütün bunların ışığında Golden State`in playoffa kalmak için Stephen Curry`in, D`Angelo Russell`ın, Draymond Green iyi değil çok iyi sezon geçirmesi, pivot Kevin Looney`in artacak süresini ve rolünü iyi değerlendirmesi, Klay Thompson`ın Şubat ayında formda dönmesi, KoçKerr`ün savunma sorununa çözüm bulması şart. Öte yandan rakiplerin gücünü düşündüğümüzde bütün bu olasılıklar olumlu yönde gerçekleşse bile Warriors`un playoffa kalmasına yeterli olmayabilir. Bu sezon NBA severleri özellikle Batı Konferansı`nda iddialı takımların playoffları televizyondan izleyebileceği son yılların en büyük playoff mücadelesi bekliyor.