Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde altılı masayı sallayan çalkantılı süreç hala geride bırakılmış değil. İYİ Parti kanadındaki bazı isimlerin süreci içine sindiremediği bugün Yavuz Ağıralioğlu’nun patlamasıyla gün yüzüne çıktı. Yaptığı açıklamalara dair Abdulkadir Selvi’nin sorularını yanıtlayan Ağıralioğlu, 'Bu benim açıklamalarım aslında İyi Parti'nin iç sesidir. İyi Parti'den bu açıklamadan sonra o kadar olumlu mesaj alıyorum ki...' dedi. Ağıralioğlu, açıklamadan önce İYİ Parti lideri Akşener'le görüşmediğini de belirtti.

Yaptığı görüşmenin detaylarını CNN Türk’te açıklayan Selvi, Ağıralioğlu’nun kendisine şunları söylediğini aktardı:

'Bu benim açıklamalarım aslında İyi Parti'nin iç sesidir. Çünkü İyi Parti'den bu açıklamadan sonra o kadar olumlu mesaj alıyorum ki… O 72 saat içerisinde maruz kaldığımız hakaretten, dirençten sanki ileride bir mağlubiyet yaşanacaksa bunun faturasını İyi Parti'ye kesilmek istenmesinden dolayı bu itirazı dile getirdiğim için çok yoğun olarak bir destek alıyorum. Bu açıklamayı şahsiyetim, haysiyetim, şerefim için yapmak durumundaydım. Eğer bunu yapmasaydım, kendime olan saygımı kaybederdim. O açıdan bu açıklamayı yaptım, her şeyi göze aldım.'

AK PARTİ İLE TEMASI OLDU MU?

AK Parti ile görüşme yaptığı iddialarına da yanıt veren Ağıralioğlu, Selvi’ye şunları söyledi:

Hiç öyle bir şeyim yok. Ben İyi Parti’deyim, İyi Parti için bunları söylüyorum. Bunlar beni itibarsızlaştırmak için yapılan söylentiler, öyle bir temasım yoktur. Ben İyi partiliyim ve bu mücadeleyi İyi Parti için yaptım.

Ağıralioğlu, konuşmayı yapmadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşüp görüşmediğine dair soruya ise şu yanıtı verdi:

AKŞENER İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Akşener'le pazartesi günü başka bir şey konuştuk. Daha çok masada yaşananlar ve bundan sonraki süreci konuştuk ama ben bu açıklamayı yapmadan önce Akşener'le görüşmedim. Bu açıklamayı yaptıktan sonra da Akşener'le görüşmedim. Onun adına bu açıklamayı yapmış gibi bir hava verilmek isteniyor. Doğru değil. Ben bunu Yavuz Ağıralioğlu olarak kendi adıma bu açıklamayı yaptım. Böyle bir çıkış yapmamız gerektiğini düşündüm. Partimin hukukunu İYİ Partililerin hukukunu koruma adına bunu yaptım. Akşener'le ne açıklamadan önce ne açıklamadan sonra görüşmedim.

Editör: Ali Aydın