Meteoroloji verilerine göre cuma ve cumartesi günleri birçok bölgede soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Pazar günü ise Marmara'da güneş yüzünü gösterecek. Ancak İç ve Doğu Anadolu'da kar yağışları ve dondurucu soğuklar devam edecek. Ankara’da kar yağışı nedeniyle bugün okullar tatil edildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Batı Akdeniz kıyıları ve Çanakkale hariç hemen her bölgede aralıklı yağış bekleniyor. Yağışların, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz (Sinop hariç), Sakarya'nın doğusu, Samsun, Ordu ve Giresun’un iç kesimlerinde yağışların zaman zaman kuvvetli olacağı öngörülüyor.
Soğuk hava, beraberinde buzlanma ve don tehlikesini de getiriyor. İç Anadolu ve Karadeniz’in iç bölgelerinde don olayları beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu için çığ riski uyarısı yapıldı.
ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT
Tarım ile uğraşan vatandaşlar için önemli bir uyarı da zirai donla ilgili geldi. Özellikle bu gece İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı bölgelerinde don bekleniyor. Meteoroloji, çiftçilere il ve ilçe bazlı hava tahminlerini dikkatle takip etmeleri ve önlemlerini almaları konusunda çağrıda bulundu.
25 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji 25 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Kar yağışı beklenen iller arasında Amasya, Tokat, Ordu ve Samsun yer alıyor. Kar ve rüzgâr uyarısı yapılan iller ise Bolu, Ankara ve Karabük. Rüzgâr uyarıları ise şu iller için geçerli: Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Niğde, Sinop, Sivas, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale, Karaman ve Nevşehir.
Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Düzce'de yağmur, kar ve kuvvetli rüzgâr; Sakarya’da ise kar ve yağmur bekleniyor.
Vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel tahmin ve uyarılarını takip ederek dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.