Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. ayağı Türkiye Grand Prix'si Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Bu zaferle 7. kez dünya şampiyonluğuna uzanan Büyük Britanyalı pilot, Ferrari'nin eski efsanesi Michael Schumacher'in rekoruna ortak oldu.

9 yıl aradan sonra tekrar İstanbul'a gelen Formula 1, nefes kesen bir yarışa sahne oldu. Intercity İstanbul Park'ta saat 13.10 itibariyle start alan yarışa BWT Racing Point'in Kanadalı pilotu Lance Stroll kariyerinde ilk kez pole pozisyonunda yer aldı.

İkinci sırada Aston Martin Red Bull Racing takımından Max Verstappen start alırken, BWT Racing Point takımının Meksikalı pilotu Sergio Perez üçüncü sıradan mücadeleye başladı. Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise 6. cepte kendine yer buldu.

İstanbul'da 6. sıradan start alan Hamilton, hem yarışı kazandı hem de dünya şampiyonluğuna uzandı. Deneyimli pilot bu tarihi zaferle 7. kez dünyanın en iyisi oldu ve Ferrari'nin eski efsane pilotu Michael Schumacher'in rekorunu egale etti.

Hamilton daha önce 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında mutlu sona ulaşmıştı. Britanyalı pilot, 2020 yılında da zirvede yer alarak üst üste dördüncü, toplamda ise yedinci şampiyonluğuna imza attı.

İTTİFAK-AA