Farklı şehirlerde yaşayan emekli hemşire Reyhan Vural ile geri dönüşüm sektöründe idarecilik yapan Sena Altınuzun, yoğun iş hayatlarının ardından memleketleri Bilecik'e yerleşti. Halk eğitim merkezinin girişimcilik kursunda tanışan ve ardından beraber iş kurmaya karar veren Vural ve Uzun Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresinden (KOSGEB) aldıkları destekle merkeze bağlı Gülümbe köyündeköyde polyester atölyesi kurdu. Eşlerinin de desteğiyle binayı figürler ve birbirinden farklı boyama stilleriyle otantik bir ortama dönüştüren Vural ile Altınuzun, 3D yazıcıda tasarlayıp üreterek boyadıkları biblo, saat, saksı gibi dekoratif eşyaları İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara ve Bodrum'a göndermeye başladı.

Yılarca bu hayali kurdum

Kısa sürede başarı elde etmelerinin nedeninin arkasında doğayla iç içe çalışıyor olmanın yattığını belirten Reyhan Vural, zaman zaman çalışmaya ara verip, bahçedeki kaz ve tavukları yemlediklerini, uzun sohbetler eşliğinde çaylarını içtiklerini söyledi. Bu tür bir atölye kurmanın hayali olduğunu ifade eden Vural, '30 yıllık hemşireliğimin ardından 2018'in ağustos ayında emekli oldum. Evliyim, bir oğlum var. Kalbimde hep kendime ait bir atölyem olması vardı ve daha çok kadınlarla çalışmak, kadınların her şeyi başarabildiğini göstermekti hedefim.' dedi.

Hayallerini renklerle anlatıyorlar

Uzun yıllar İstanbul ve Bodrum’da geri dönüşüm sektöründe çalışan Sena Altınuzun, atölyelerini büyük emeklerle kurduklarını belirterek, 'İlk geldiğimizde atölyemiz harabeydi. Zemin ve duvar kabartma çalışmaları yaptık. Buzdolabı çok kötü durumdaydı, onu onardık, boyadık. Biz burada çok eğleniyoruz. Bizim burada ördeklerimiz, tavuklarımız da var. Bazen ürünleri dışarıda boyuyoruz, köydeki çocuklar yanımıza geliyor. Hatta onların da ellerine fırçaları veriyoruz, 'siz de boyayın' diyoruz.' dedi.

İnternetten sipariş yağıyor

İnternet üzerinden de sipariş aldıklarını dile getiren Sena Altınuzun, 'Biz önce ürünlerimizi hazırladık ve insanlara tanıtmaya başladık. Hangi objeden ne kadar istenirse ona göre sipariş alıyoruz, sipariş üzerine çalışıyoruz. Atölyemizin köyde olmasından çok mutluyuz. Hem doğa ile iç içe çalışıyoruz hem de çok fazla kalabalık bir ortamda değiliz. Rüyamız daha da yükselmek ve bizim gibi hayalleri olan kadınlarla beraber buluşmak. Hayal edip gerçekleştiremeyen kadınların bizimle beraber olmasını istiyoruz.'' dedi.  İTTİFAK-AA