Ataklı, seçim dönemi yaklaşması nedeniyle halkın hassas olduğunu ve bedava vaatlerin bir kandırmaca olduğunu belirtti.

 Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın Türkiye'nin kendi ürettiği gaz olmadığını iddia eden Ataklı, orada çalışanlardan bazı bilgiler sızdığına dair iddiaları dile getirdi.

Rus gazının oradan boru hattıyla Türkiye'ye getirildiğini ve Türkiye'nin 20-30 yıl ayakta tutacak rezervin olmadığını öne sürdü.

Ancak Ataklı, bu iddialarına dayanak olarak somut veriler sunmadı.

Ataklı hazımsızlık içeren şu ifadeleri kullandı;

'Şimdi seçime gidiyoruz. Hassas yoksullaştırılmış ve cehalete itilmiş toplumların en yumuşak kesimi bedava lafıdır. Büyük bir kandırmaca. Seçime doğru gidiyoruz. Dün akşam ateş yakıyorlar yok efendim doğalgazı getirdik falan…

ORADAKİ GAZ BİZİM KARADENİZ'DEN ÇIKAN GAZ FALAN DEĞİL RUS GAZI KARDEŞİM

Orası hala şüpheli elimde bir şey yok ama orada çalışanlardan bazı sızan bilgilere göre oradaki gaz bizim Karadeniz'den çıkan gaz falan değil Rus gazı kardeşim. Oradan bir boru hattı ile buraya açıyorlar. Çünkü bu işin uzmanları diyor ki bu kadar kısa sürede bu gaz çıkarılıp evlere servis edilemez.

TÜRKIYE'Yİ 20 YIL 30 YIL AYAKTA TUTACAK REZERV YOK

Ama sondaj yapıldı mı yapıldı. Rezerv yapıldı mı yapıldı ama rezervle de ilgili tartışmalar var. Onlara da girmek istemiyorum ama Türkiye'yi 20 yıl 30 yıl ayakta tutacak rezerv yok orada.'

Editör: Alp Kılıç