Avrupa daki tek temsilcimiz Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Danimarka ekibi Kopenhag ile yapacağı müsabaka, Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi gruplarına ön eleme oynamadan katılabilmesi açısından kritik öneme haizdi. Tüm Türkiye bu maçın sonucunu dört gözle izliyordu. Gözümüz   Başakşehir`deki maçta, kulağımız   Avusturya nın temsilcisi LASK Linz`in Manchester United maçındaydı. Çünkü ülke puanı sıralamasında Avusturya`nın 32 bin 925 puanı vardı. Türkiye ile puan farkı sadece 275 puan kalmıştı. LASK`ın yenmesi ve Başakşehir`in kaybetmesi durumunda bu farkın kapanma ihtimali vardı.
Temsilcimiz Başakşehir buna izin vermedi ve 1-0 da olsa kazanmayı bildi. Böylelikle 400 puan daha elde ettik ve böylece 33 bin 600 puana ulaşarak farkı açtık. Avusturya nın temsilcisi 5-0 mağlup oldu. Aldığı bu farklı sonuçtan sonra işi çok zor. Kendi sahasında yenemediği İngiliz devi Manchester United`ı deplasmanda yenmesi mümkün görünmüyor. Böylelikle Avusturya`nın bu sezon bizi geçme şansı oldukça azaldı.
Kendi sahasında gol yemeden alınan 1 farklı galibiyetin, tur için Başakşehir`e yeteceğini sanıyorum. 85. dakikada Demba Ba nın düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topun başına geçen Edin Visca, maçtaki tek golü kaydetti! Başakşehir bu galibiyetle rövanş öncesinde avantajı kaptı, çeyrek final kapısını araladı diyebiliriz.
Başakşehir in turlaması, Linz in kupaya veda etmesi halinde Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi gruplarına ön eleme oynamadan katılacak. Bu kabus da bu sezonluk sona erecek. Önümüzdeki sezon   Avrupa daki temsilcilerimiz daha başarılı sonuçlar almak zorundalar. Milli takımımız yükselişe geçtiği bu sezonda, aynı performansı artık kulüp takımlarımızdan bekliyoruz. Medipol Başakşehir de olmasa, Şampiyonlar Ligi gruplarına ön eleme oynamak zorunda kalacaktı Süper Lig şampiyonu. Bu durum bizi sıralamada daha alt sıralara geriletebilirdi.
Bu arada karşılaşmayı yaklaşık 100 Danimarkalı taraftar da kendilerine ayrılan yerden izledi.
Bu maçtaki tribünleri gördükten sonra, Medipol Başakşehir`in de artık ciddi bir taraftar gurubu oluşuyor diyebiliriz. Hemen hemen tribünlerin  tamamına yakını doluydu.
Mücadelenin 72. dakikasında Visca nın savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Crivelli, koşarken birden sol arka adalesini tutarak kendini yere bıraktı.
Sedye ile oyundan alınan Fransız futbolcunun yerine 74. dakikada Robinho oyuna girdi. Crivelli`nin sakatlanması hepimizi üzdü. Arka adalesini tutan ve sahayı sedyeyle terk eden Crivelli`nin bugün MR`ı çekilecek. Okan Buruk maçsonunda yaptığı açıklamada, 'Alanyaspor ve Trabzonspor maçlarını kaçıracak gibi gözüküyor. Milli ara sonrası takıma dönebileceğini düşünüyorum' dedi. Kendisine acil şifalar diliyorum. Aslında Crivelli kolay sakatlanan bir futbolcu değil. Kendisi çok istikrarlı bir oyuncu.
Karşılaşma boyunca daha etkili taraf olan Başakşehir, yakaladığı önemli pozisyonları uzun süre değerlendiremedi. Temsilcimiz, 87. dakikada Demba Ba nın ceza alanında yerde kalmasının ardından penaltı kazandı ve topun başına gelen kaptan Edin Visca, 88. dakikada yine hata yapmayarak penaltıyı gole çevirdi.
Medipol Başakşehir in Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu Edin Visca, bu maçta attığı penaltı golü beraber Medipol Başakşehir formasıyla Avrupa kupalarındaki 13. golünü kaydetmiş oluyor.
Medipol Başakşehir ile Kopenhag arasında oynanan mücadele öncesinde tribünlerdeki tüm koltuklara Türk bayrağı bırakıldı.
Turkcell in Türk sporunu desteklemek için hayata geçirdiği çatı projesi 'TURKSPORU' kapsamında maçı izlemeye gelen taraftarlara, üzerinde 'Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için' yazılı kırmızı-beyaz tişörtler dağıtıldı.
Bu slogan bu maçiçin tam oturmuş. Bu maçta alınacak kötü sonuç, tüm takımlarımızı etkiliyordu. Ama güzel bir sonuçoldu.