Her derde deva belediyeler

Abone Ol

Bir dönem beraber çalışma imkanı bulduğum ve bir çok şey öğrendiğim İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı ve 1994-2000 ve 2004-2009 dönemi Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün`ün belediyecilik hizmetlerini şu cümle ile özetlerdi : Beşikten mezara kadar hizmet`

Belediyecilik hizmetleri gerçekten insan beşikteyken başlıyor artık. Hatta doğmadan başlıyor desek yeridir. Arnavutköy Belediyesi, Kağıthane Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Pendik Belediyesi, Sultanbeyli Belediyesi başta olmak üzere değişik isimler altında hizmet verdikleri&nbsp Aile Eğitim Merkezleri` ile hayatlarını birleştirmeye karar veren çiftleri evliliğe ve anne-babalığa hazırlama eğitimi veriyorlar. Aşama aşama giden eğitimler, hamile annenin beslenmesinden bebek bakımına aile içi iletişimden ve ergenlik sendromuna kadar bir çok konuda uzmanlar tarafından veriliyor. Belediyeler hız kesmiyor cenazeler için de devreye giriyor. Araçtemin ediyor, yemek ikramında bulunuyor hatta istenirse dini eğitim almış ekip dahi görevlendiriyor.

Eğitim yardımları yapıyor, okulların bakımlarına el atıyor, cami tadilatları için destek sağlıyor. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu&nbsp Belediye Başkanı iken başlattığı ve On Numara` hizmetlerden biri diyebileceğimiz cami tuvaletlerinin, şadırvanlarının temizlikleri için personel görevlendirmesi de ayrı bir şey. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır da aynı hizmeti bu yılın başlarında Bahçelievler`de uygulamaya başladı. Cami tuvaletleri ücretsiz hale getirildi.

Sayamadığımız bir çok hizmet belediyeler vasıtasıyla ayağımıza geliyor. Burada en önemli konu hakkıyla ve yerine ulaşacak hizmet. Eğer hastaya değil de hasta gibi yapana, geliri ortanın altında değilken altındaymış gibi göstermek için kırk takla atana, her türlü tespit imkanı varken referans getirene, el altından parti üyeliği aranarak kabul edilenlere, onun bunun selamını getirene yardım yapılıyorsa işte o zaman mazlumun, sesi çıkmayanın, yetimin, hastanın duası, bedduası yakanızdan düşmez. Er geçte bunun hesabını verirsiniz.&nbsp

Tüm belediye başkanlarını, halka direk hizmet ulaştıran kamu kuruluşlarının yöneticileri :

Koltukta oturmayın, kalkın bakın, gezin, sorun. Yardımlar, hizmetler doğru yere mi gitmiş? Hak edenle buluşmuş mu? Esnaf gezisi yaparak STK ve kuruluşları ziyaretle vebalden kurtulamazsınız.