Hollanda'da En Çok Aranan Suçlular Listesinde yer alan ve kısa bir zaman önceye kadar Türkiye'de yaşadığı sanılan, uyuşturucu kaçakçısı  Jos Leijdekkers'in yakalanmasına katkıda bulunacak kişilere 200 bin Euro ödül verilecek.

Hollandalı zanlı, uyuşturucu ve kara para aklamanın yanı sıra, şiddet ve cinayetle de suçlanıyor. Fas kökenli Naima Jillal adlı kadının 2019 yılında ortadan kaybolmasından Leijdekkers'in sorumlu olduğu belirtildi.

Jos Leijdekkers, Rotterdam ve Anvers limanlarından büyük miktarlarda kokain ithalatına karışmakla suçlanıyor. Polisin elde ettiği şifreli mesajlara göre, uluslararası kokain ticaretinin önemli isimlerinden biri olan Leijdekkers, uyuşturucu kaynaklı on milyonlarca euro ve yüzlerce ton altının aklanmasına da karıştı.

Polis, Jos'un ebeveynleri ve bir kız kardeşinin geçen yıl Ağustos ve Aralık aylarında Türkiye'ye seyahat ettiklerinden ve aranan oğulları ve erkek kardeşleriyle orada temas kurmuş olabileceklerinden şüpheleniyor. Hollanda basınına göre muhtemelen uzun süredir Türkiye'de bulunduğu belirtiliyor.

Türk makamları ise, Hollandalı zanlının Türkiye'de olup olmadığını teyit etmedi. Lahey'deki diplomatik kaynaklar, Leijdekkers'in yakalanması için Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkilerin Avrupa Birliği Polis Teşkilatı ve İnterpol üzerinden yürütüldüğünü söyledi.

Editör: Onurcan Şimşek