Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yapılan suç duyurusunun akabinde Ankara Adliyesi önünde yapılan basın açıklaması yapan HÜDA PAR avukatı Ömer Salih Yemez, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu adına suç duyurusunda bulunduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

HÜDA PAR’I TERÖR ÖRGÜTÜYLE BİRLİKTE ANMIŞTIR

“Ankara halkına hizmet etmesi için seçilen ve bu doğrultuda çalışması gereken sözde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, 19 Nisan 2023 tarihinde Sinop mitinginde sarf etmiş olduğu 'Terörist teröristtir; bunun PKK'lısı, HÜDA PAR'lısı ayrımı olmaz…, hepsine de karşıyız hepsinin de kökünü kazırız' sözleri ile, HÜDA PAR'ı bir terör örgütüyle birlikte anarak ve bir terör örgütü gibi yansıtarak HÜDA PAR'a gönül vermiş on binlerce insanımızı hedef göstererek halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlemiştir.”

“SİYASİ KİŞİLERİN İFTİRA HÜRRİYETİ YOKTUR”

“Siyasi kimliği olan, temsiliyet yetkisi olan ve kitleleri harekete geçirebilen kişilerin siyasi ahlakı temsil etmesi gerekir ve bu kişilerin iftira hürriyeti yoktur. Bununla birlikte ağızlarından çıkacak her kelimeyi dikkatle seçmeleri gerekmektedir. Nitekim kullanmış oldukları ifadeler başkalarını suç işlemeye teşvik edebilir ve masum insanların hedef gösterilmesine neden olabilir. Nitekim 6-8 Ekim olayları bunun bir yansıması olup hafızalarda canlılığını korumaktadır. 50'den fazla insanın hayatını kaybettiği, yüzlerce yaralının olduğu ve kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara ait olan on binlerce taşınır-taşınmaz malların zarar gördüğü olayların fitilini yakan neden, bazı siyasilerin kasıtlı olarak sarf etmiş oldukları sözlerdi.”

MANSUR YAVAŞ’I ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİLER

“Mansur Yavaş ve benzer üslup takınan siyasiler, siyasi argümanlarını tüketmeleri ve halk nezdinde itibar kaybına uğramış olmaları nedeniyle kasıtlı olarak gündem değiştirme yolunu seçmişlerdir. Ancak seçmiş oldukları bu yol ve kullandıkları dil son derece tehlikelidir. Mansur Yavaş kasıtlı olarak HÜDA PAR'ı ve HÜDA PAR'a gönül vermiş on binlerce vatandaşı hedef göstermiş onları bir terör örgütü mensubu gibi kamuoyuna deklare etmiş, onların anayasal hakkı olan can ve mal güvenliğini tehlikeye atmıştır. Mansur Yavaş ve benzer üslup takınan arkadaşlarını, HÜDA PAR'a karşı sarf etmiş oldukları sözler nedeniyle siyasi ahlakın gereği olarak özür dilemeye davet ediyoruz.”

İttifakgazetesi.com

Editör: Mehmet Poyraz