Saray'ın Göçerler mahallesinde organik sebze yetiştiren Murat Savcı, hem çalışarak tatil yapıyor hem de şehrin stresini atıyor. İki sene önce organik ürün yetiştirmeye başladığını söylen Savcı, sağlıklı yaşam için ilaçsız, gübresiz geleneksel yöntemlerle üretim yapılması gerektiğini söyledi.

Savcı sözlerine şöyle devam etti; 'Pandemi ilk başladığında köye geldim hem virüsten uzak olmak hem de kafa dinlemek için çok güzel bir yer. İlk zamanlar alışmak biraz sor olsa da pandeminin bize en büyük kanadırdığı şey köy hayatı oldu. Kış ayında geldiğim için sebzelerimin tohumunu alarak fide yetiştirdim. Bahar da ise eşim ve oğlumla ekimleri yaptım. Şimdi ise emeklerimin karşılığını alıyorum, yani hasat ediyorum.'

Kışlık sos yapıyoruz

Organik tarımın yaygınlaşması gerektiğini düşünen Savcı, 'Ben sebzelerime hayvan gübresi veriyorum. İlaçlama kesinlikle yapmıyorum. Dalından kopardığınız domatesin tadına doyum olmuyor. Manavdan, pazardan aldığınız ürünlerden çok farklı. Sadece kendim için ekmiyorum eş-dost herkes bu bahçeden faydalanıyor. Ayrıca kışlık konserve ve kahvaltılık soslarımızı da eşim sağolsun yapıyor. En çok sevindiğim konu, oğlumun sebzenin nasıl yetiştiğine tanıklık etmesi' ifadelerini kullandı.

Köyde daha çok vakit geçirmmek için tamamen yerleşmeyi düşünen Savcı, 'En kısa zamanda bende köylü olmak istiyorum' dedi.

MAHMUT YÜKSEL - İTTİFAK