Videokonferans yöntemiyle Doç. Dr. Murat Yeşiltaş'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, İtalya'nın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, İtalyan yazar Doç. Dr. Valeria Giannotta ve Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes katıldı.

Büyükelçi Esenli, Avrupa'da Türkiye ile ilgili bir mesele gündeme geldiğinde, konunun geçmişi göz ardı edilerek yeni bir hadiseymiş gibi yaklaşıldığını ve tüm olumsuz yönlerin Türkiye'ye yüklendiğini ifade etti.

'İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkiler yüzyıllara dayanıyor. Ayrıca İtalya'nın denizcilik konularında belli bir tecrübesi söz konusu. Bu nedenle İtalya'nın, Doğu Akdeniz konusundaki gelişmelere gösterdiği yapıcı yaklaşımdan son derece mutluyum.' diyen Esenli, İtalya'nın bu pozisyonunu sürdürmesini beklediklerini söyledi.

İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de Hakkaniyet ve İş Birliği Vizyonu' başlıklı ‘Turkey Talks’ webinar serisinin ilk ayağı Roma'da gerçekleştirildi.https://t.co/rdJec0lFUx