Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen basın toplantısında yeni Kabine'nin üyelerini açıkladı. Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Mehmet Fatih Kacır'ı getirdi. Kacır, bugün gerçekleştirilen ilk devir teslim töreniyle Mustafa Varank’tan görevi devraldı.

"BU BİR TAKIM ÇALIŞMASI"

Varank, törende yaptığı konuşmada, “Sayın cumhurbaşkanımız büyük bir başarı elde ederek tekrar cumhurbaşkanı seçildi. Yemin ederek görevi teslim aldı. Türkiye Yüzyılı'nın kabinesini de dün akşam paylaştı. Bizlere görev vermiş olması ve bu görevi sürdürmemize müsaade etmiş olması için müteşekkiriz. Beraberce Türkiye'ye hizmet etmeye çalıştık. 5 yıl boyunca layıkıyla yerine getirmek için çalıştık. Bu görev ve sorumlulukları bu millete hizmet etme sevdası ile yerine getirince netice alıyorsunuz. Bu görevin sonuna gelmiş olduk. Bu bir takım çalışması. Türkiye'nin otomobilinden imece uydusuna kadar farklı ilklerin olduğu dönemi yaşadık.” ifadelerini kullandı.

GÖREVİ DEVRALAN KACIR'IN İLK SÖZLERİ

Türkiye Yüzyılı kabinesinde bizleri sanayi ve Teknoloji bakanı olarak tevdi etmesi nedeni ile sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizlere her zaman ağabeylik yaptığı için sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Sayın bakanım siz 5 yıl boyunca emek ve gayretle sayın cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak bunları elde ettiniz. Bizlere örnek bir bakanlık dönemi geçirdiniz. Sizinle yol arkadaşı olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum Türkiye'nin otomobili sizin döneminizde gerçekleşti. Gökbey bu dönemde gerçekleşti. Organize sanayi bölgelerimizin sayılarını bu dönemde artırdık. Teknofestleri bu dönemde gerçekleştirdik. Çıta çok yüksek bunun bilincindeyiz. (DHA)

Editör: Ali Aydın