`height=`height=

Amerikan basketbol Ligi NBA`de takas dönemi merakla beklenen sorunun cevabının yaz aylarına kalmasıyla sona erdi. Anthony Davis`i takas etmek için alternatifli teklifler sunan Lakers, tüm çabasına rağmen Davis`i New Orleans Pelicans`dan koparmayı başaramadı.  LeBron James`in sezon başında 'Anthony Davis`le beraber oynamak isterim' açıklamasıyla konuşulmaya başlanan ardından Davis`in takasını istemesiyle ciddiye binen Lakers-Davis birlikteliği ihtimali mor sarılıların birbirinden cazip tekliflerle masaya oturmasına rağmen Pelicans kulübünün katı tutumunu aşamadı. Lakers başkanı Magic Johnson teklifi en son Kyle Kuzma, Brandon Ingram, Lonzo Ball, Josh Hart, Rajon Rondo, Ivica Zubac, iki draft hakkı ve Pelicans`ın kurtulmak istediği Solomon Hill`i de takasa dahil etmek şeklindeydi. New Orleans Pelicans, mevcut teklife 2 yerine 6 draft hakkı eklenmesini istemesiyle Lakers pes etti ve takas gerçekleşmedi sonuçta Anthony Davis şimdilik New Orleans`da kaldı.

Pelicans 'takas olacak ama benim kurallarımla'  

Takasın olmamasının iki temel nedeni var. İlki Pelicans, Anthony Davis`i ayarttığını düşündüğü Lakers`ın oldu bittiye getirerek yıldız basketbolcuyu almasına izin vermedi, bir anlamda mor sarılıları cezalandırdı. Olayın gelişimine bakarsak Pelicans pek de haksız sayılmaz. Lakers, LeBron James`ı, Davis`in menajeri Rich Paul`u, Los Angeles medyasını kullanarak adım adım Anthony Davis`i takımdan ayrılıp Los Angeles`e gelmeye ikna etti. Ardından yıldız basketbolcu, menajeri Paul, babası Anthony Davis SR aracılığıyla Lakers forması giymek istediğini açıklayarak diğer talip takımları kendinden uzaklaştırıp, kulübünü adeta Lakers`la anlaşmaya mecbur etti. Bu blöfü gören New Orleans Pelicans, birçok basketbol otoritesine göre cazip teklifi reddederek geri adım atmadı.    

Celtics, Lakers bu defa Davis için rekabet edecek 

Anthony Davis öyle ya da böyle Pelicans`dan ayrılacak. Kulüp de bunun farkında. Takası yaza bırakmalarının 2. ve en önemli nedeni Boston Celtics`i de yarışa dahil edebilmek. NBA kuralları gereği bu dönem takas yapamayacak olan Celtics, yazın takas yapabiliyor. 2019 draftında 1. turdan 4 tane oyuncu seçme hakkı olan Celtics, Jaylen Brown, Jayson Tatum, Marcus Smart, Terry Rozier gibi gençleri, Al Horford ve Gordon Hayward gibi deneyimli oyunculardan bazılarını Anthony Davis için Pelicans`a verebilir. Bu açıdan Celtics seçeneği Pelicans`ın iştahını kabartıyor ancak beklediğini bulamaması da uzak seçenek değil. Celtics menajeri Danny Ainge daha önce yaptığı takaslarda hiçbir zaman cömert taraf olmadı. Çok iyi pazarlık yapan Ainge, özellikle Jayson Tatum`u vermek istemeyecektir. Ayrıca Lakers`ın bu yaz serbest kalacak Kawhi Leonard`ı alma olasılığı da var. Bu gerçekleşirse Lakers takıma 3. bir yıldız alma yerine gençlerle devam etmek veya onları daha rol oyuncuları ile takaslama yoluna gidebilir. Anthony Davis takasında tek seçenek olarak kalması halinde Danny Ainge`den iyi teklif gelmesi hayal olur. Sonuçta Pelicans, Lakers`ın cazip teklifini reddederek ilk rauntu kazandı ama beraberinde bir de risk aldı. Bakalım bu kumar yaz aylarında nasıl sonuçverecek?

Nakajima, Paris`e Dubai aktarmalı gidecek

`height=

Shoya Nakajima, 35 milyon avroya Portimonense`den Katar`ın El Duhail kulübüne transfer olarak en yüksek bonservis bedeli ödenen Japon futbolcu oldu. Daha önceki rekor 2001 yılında Roma`dan Parma`ya 29 milyon dolarla transfer olan Hidetoshi Nakata`ya aitti. Geçen ocak ayında 800 bin avroya FC Tokyo`dan Portimonense`ye transfer olan Nakajima`nın hızlı yükselişi kadar dikkat çekici olan El Duhail kulübü ile PSG`in sahibinin Katar Spor Yatırımları(Qatar Spots Investments) olması. UEFA ile yaptığı finansal fair-play anlaşması gereği bonservis ödemek istemeyen PSG, Nakajima`yı direkt olarak almayıp El Duhail üzerinden kiralayacak böylece UEFA kısıtlamasına takılmadan Japon futbolcuyu takıma dahil etmiş olacak. Bu sezon Portimonense de 14 maça çıkıp 5 gol atan 24 yaşındaki futbolcu rekor ücretle transfer olduğu Katar`dan kısa sürede Paris`e giderek yeni bir maceraya başlayacak.  

Atletico taraftarı Morata`ya tepkili!

`height=

Atletico Madrid`in İngiltere`nin Chelsea takımından 50 milyon avro satın alma opsiyonu ile 1.5 yıllığına kiraladığı kiraladığı Alvaro Morata, kulüple taraftarın arasını açtı. Futbola Atletico Madrid altyapısında başlayan Morata`nın ezeli rakip Real Madrid`in altyapısına geçerek kariyerinin önemli bölümünü Real Madrid`de geçirmesini affedemeyen Atletico taraftarı maçlarda 'Morata`yı istemiyoruz' şeklinde tezahürat yapmasına karşın bu transfere engel olamadı. A.Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, taraftarın görüşüne saygı duyduğunu ancak Morata`nın takıma yararı olacağını belirterek golcü futbolcuyu transfer etti. Atletico forması altında iki maça çıkan Alvaro Morata, taraftarla arasını düzeltecek golleri atamayınca tepkiler artarak devam etti. Oynadığı iki maçta da gol ve asist yapamayan 27 yaşındaki futbolcu bu hafta 3-1 kaybedilen Real Madrid derbisinde tepkilerin odağı oldu ve ıslıklandı. Atletico Madrid taraftarınca adeta istenmeyen adam ilan edilen milli futbolcu üzerindeki taraftar baskısını kıracak golleri atamazsa Atletico macerası beklediğinden kısa sürebilir. 

Ronaldo İtalya futbolunu ihya etti

`height=

Günümüz futbolunun en büyük yıldızlarından Cristiano Ronaldo`nun İtalya macerası hem maddi hem manevi kazançlı sürüyor. Juventus`tan yılda 30 milyon avro kazanan Portekizli yıldızın kazancı Torino ekibinin sponsoru FIAT`la olan özel anlaşmalar ve diğer reklam ve sponsorluk anlaşmaları eklediğinde senede 90 milyon avroyu buluyor. Juventus cephesinde de benzer bir durum söz konusu. Siyah beyazlılar en yakın rakibi Napoli`nin 11 puan önünde ligin zirvesinde. Şampiyonlar Ligi`nde Atletico Madrid karşısında çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek olan Juventus eşleşmede favori olan taraf. Saha içindeki olumlu gidişat saha dışına yansımış durumda. Juventus geçen seneye oranla gelirlerini arttırdı. Sezon   sonunda Torino ekibinin 400 milyon avronun üzerinde gelir elde etmesi bekleniyor. Yeni takımı Juventus`a bu kadar kazandıran Ronaldo rakipleri için de kazançkapısı durumunda. Juventus ile sahasında oynayacağı maçlar öncesinde Chievo, SPAL, Sassuolo, Empoli gibi takımlar bilet fiyatlarına zam yaparak ilave kazançelde ediyor. Bu açıdan bakıldığında Ronaldo, İtalyan futbolunu ihya etti diyebiliriz.

Derbinin kaybedeni Ü mit Öztürk

`height=

Mazisi 50 yılı bulan Galatasaray, Trabzonspor rekabeti her zaman güzel futbola sahne olmuştur. Bu hafta oynanan maçda öncekiler gibi futbolseverlere keyif veren bir maçoldu. Yüksek tempolu ve baskılı oynayarak adeta rakibini yarı sahaya hapseden Galatasaray, karşılaşmanın etkili isimleri Ndiaye ve Belhanda, eksik kadrosuna rağmen rakibine direnen Trabzonspor`un pozitif futbolu, Uğurcan`ın sakatlığı nedeniyle Trabzonspor kalesini koruyan ve kariyerindeki ilk süper lig maçına çıkan 2001 doğumlu Arda Akbulut, aylar süren sakatlığın ardından sahalara dönen Emre Akbaba gibi maçın içindeki çok sayıda hikâyeyi yeteri kadar konuşamadık. Çünkü maçın hakemi Ü mit Öztürk verdiği ve vermediği kararlarla müsabakanın önüne geçti, sahada oynanan güzel futbola, sportmence mücadele eden her iki takım oyuncularına haksızlık yaptı, stadyumdaki on binlerin, ekranı başındaki milyonların keyfini kaçırdı. Hakem de oyunun bir parçası doğal olarak hata yapacaktır ama VAR`a rağmen bu hataların yapılmasının mantıklı izahı yok.