Geçen hafta oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Galatasaray, Yeni Malatyaspor`u 5-2 yenip adını finale yazdırarak Akhisarspor`un rakibi oldu. Maçsonrası açıklamalarda bulunan Fatih Terim 'Kupada daha önce Akhisar bizi finalde elemişti. Bu sefer nasipse biz eleyeceğiz. Akhisar hak etti. Uzun zamandır kupa alamıyoruz. İnşallah Türkiye Kupası nı Galatasaray müzesine götürürüz' ifadelerini kullandı. İmparator basın toplantısını 'Kupalara layıksın sen şanlı Galatasaray' diyerek sonlandırdı, ardından Twitter hesabından bu sloganla hashtag açtı. Bu hashtag kısa bir sürede 100 binlerce kişi tarafından beğenildi, paylaşıldı. 
#KupalaraLayıksınSenŞanlıGalatasaray
Böylece Terim şampiyonluk için işaret fişeğini atmış oldu ve akıllara taraftarlar arasında hep bir ağızdan söylenen 'Şampiyonluk yakın meşaleleri yakın' sözü geldi.
Josef Sural`ın vefatı
Deplasmandan dönen Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün devrilmesi sonucu ağır yaralanan Josef Sural hayatını kaybetti. Kazada 7 Alanyasporlu futbolcu da yaralandı. Bu yaşanan acı olay tüm spor dünyasını derinden sarstı. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, 'Emniyet müdürümüzden aldığım bilgiye göre, araçta iki şoför olmasına rağmen ikisinin de uyuduğudur. İkisinin uyuması sonucu kaza meydana geldi' açıklamasını yaptı. Düşünün araçta iki şoför var ve ikisi de uyuyor. Bundan daha acı daha ne olabilir.