Temel dil bilgisi ve kelime bilginizi arttırın:

Yazı yazabilmek için temel olan kelimeleri ilk önce öğrenin. Kelime bilgisi en önemlisidir. Fakat burada önemli olan bir konu var. Malum konu İngilizce kelimeleri öğrenirken cümle içinde öğrenmenizdir. Dil bilgisi kurallarını öğrenmeniz de size faydası olacaktır.
Okuma alışkanlığı: 
İyi bir yazıcı olmak için iyi bir okur olmanız en mantıklısıdır. İngilizce metinleri okuyarak farkı kelimeleri, farklı yazılımları ve dilin yapısını inceleyebilirsiniz. Haberler, makaleler, romanlar gibi kaynakları okuyarak İngilizce öğrenme sürecinize katkı sağlayabilirsiniz.

Yazma pratiği:

İngilizce yazma konusunda kendinizi daha fazla geliştirmek istiyorsanız düzenli olarak yazı yazın. Günlük tutarak yazı yazma becerinizi arttırabilirsiniz. Yazarken dilbilgisi kurallarına dikkat etmeyi unutmayın mümkünse metni birkaç defa kontrol edin

Geri bildirim alın:

Yazdıklarınızı internet üzerindeki yazı kontrol araçlarından kontrol ederek yanlışlarınızı görebilirsiniz. Bunun dışında yabancı bir arkadaşınız veya hocanıza gösterebilirsiniz. Geri bildirim çok önemlidir nerede hata yaptığınızı görme fırsatını size sunar.

Konu seçimi:

İyi bir yazı için size uygun bir konu seçmek yazı yazma becerisine katkı sağlar. İlgi duyduğunuz alanlara ve kendi seviyenize uygun konuları seçerek yazma sürecinizi eğlenceli ve daha aktif hale getirebilirsiniz.

Kendinizi Geliştirin:

İyi bir yazıcı olmak uzun bir zaman sürebilir. Düzenli olarak kendinizi geliştirir ve istikrarlı bir şekilde yılmadan, bıkmadan devam ederseniz yazma becerileriniz epey bir artar.