Paket tur fiyatlarındaki artışa rağmen Türk Lirası’nın (TL) yabancı para birimleri karşısındaki değer kaybı Türkiye’yi İngilizler için en ucuz tatil yeri yapmaya devam ediyor.

İngiltere posta idaresinin (Post Office) İngilizlerin yurt dışında tatile gidecekleri 40 ülkede Sterlin karşılığında yapacakları harcamaların maliyetlerini belirleyen “Travel Money” Tatil parası araştırmasına göre Türkiye İngiliz turistler için Mısır ve Bulgaristan’dan bile ucuz.

Post Office Travel Money'nin 17 yıldan beri yaptığı araştırma kapsamında turistin gittiği ülkede ençok kullandığı mal ve hizmetler için Sterlin karşılığında o ülke parasıyla ne kadar ödediğini gösteren bir Tatil Maliyetleri Barometresi oluşturuyor. Söz konusu barometreye göre 40 destinasyon içinde en ucuz ülke Güney Afrika’dan sonra Türkiye geliyor. Türkiye İngiliz turistler için en ucuz destinasyonlar listesinde 2. Sıradayken Bulgaristan 3., Mısır 10. Sırada.

İngiliz turist için en pahalı destinasyon 

Post Office Travel Money’nin Tatil Maliyetleri Barometresi’nde; bir şişe bira, bir kadeh şarap, bir kutu kola, büyük bir şişe su, bir fincan kahve, güneş kremi ve böcek kovucu ile iki kişilik üç çeşit akşam yemeği var. Bir İngiliz Turist bunun için Güney Afrika’nın Cape Town’da 51.44 Sterlin öderken Türkiye’de Marmaris’te 57.59 ödüyor.

Bunun fiyatı Bulgaristan Sunny Beach’te 58.30, Mısır Şarm El-Şeyh’te 73.32 Sterlin. İngiliz turist için en pahalı destinasyon ise Seyşeller 192.18 Sterlin ve İzlanda 198.42 Sterlin. Buna göre İngiliz turistin Türkiye’de yapacağı tatilin maliyeti Seyşeller ve İzlanda’ya göre dörtte bir fiyatına geliyor.

İTTİFAK/TURİZMAKTUEL

Editör: İlker Alpkaya