Bir iş fikrinizi hayat geçirmek veya işletmenizi büyütmek için bir başka sektörde yada yeni bir şube açma yı düşünebilirsiniz. Kendinizi hazır his ediyorsunuz İş planı, finans, sektör, eğitim ve işi yürütmek için gerekli donanıma sahipsiniz. Bu durumda iki seçenek arasında kalınır İşletmeyi yeni mi kurulmalı yada şirket mi satın alınmalı avantajları ve dezavantajları iyi analiz edilmeli. Çok önemli bir dönüm noktasıdır! yanlış bir secim bastan sizi yenik duruma sokabilir.

Yeni işletme kurulacak ise boş arsamı, iş yerimi kaçm2 olacak kapalı alan net alan brüt alanlar iyi hesaplanmalı gereğinden büyük olması giderleriniz artırır küçük olması da kapasite kullanımını ve yatırımınızın geri dönüşünü zaman olarak uzatır. Ayrıca çalışma işini, ruhsat çıkarma alt yapı, enerji, su yasal sorumluluklar ve şirketin türü hakkında iyi bir çalışma yapmak lazım yeni abone olunması gereken işeler de çıkar Unutmayın varlıklı olmanın ilk kuralı sermayeyi korumak dır.

Karar verdik den sonra gereken yerler den izinler alınmalı ve başvurularak evraklar tamamlamak, ekipman ların montajı, yeni ekip kurmak ve finanse etmek zordur. Hazır müşteri olmadığı için en az 1 yıllık giderleri karşılayacak nakit olmalı. Bunun yanında planladığınız gibi işletmenizi kurmanız bir kurumsal kimlik ve farklı bir anlayışla yola çıkmak gibi avantajlı yönleri de var .

Hazır bir işletmeyi almak da bir çok yönden iyidir ancak o da kendi içinde risk barındır. Öncellikle işletmenin uzun ve kısa dönem gelir, giderleri hesaplanmalı borcu var mı diye bakılmalı ve ilk görünüşe aldanmamalı karlı bir işletmeyi kimse devir etmek istemez. Fark etmediğiniz bek çok mali yükümlülük ve sorunlar getirir firmanın geçmişi lekeli olabilir. Ekipmanlar ve kullanılan alana bakım giderleri gerekir. Ayrıca sizin işletme mantığınıza uyması zaman alabilir.

Avantajlı yönü işe kısa zamanda para kazanarak kendinizi finanse edersiniz. Hazır bir müşteri kitlesi ve iş yerinin aktif olmasından faydalanırsınız hazır bir stok da olduğundan dolayı işletmeyi kısa zamanda karlı bir hale getirmek tamamen sizin yeteneklerinize kalmıştır. Biri işletmeyi devir ediyorsa o iş yeri ya kar etmiyordur yada yeni bir iş dalına girecek olmasıdır. Bunu iyi analiz edin ve işin uzmanlarından yardım almanız sizin açınızdan daha iyi olur.