Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta iki kez sandığa giderek demokrasinin gereğini yerine getirdi. Sorunsuz bir şekilde tamamlanan seçimin galibi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Büyük umutlarla seçime Millet İttifakı’nın adayı olarak katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yenilgi sonrası eleştiri oklarının hedefine oturdu. Bir süredir sessizliğini koruyan Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa baskısı artarken gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde dikkat çeken ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu’nun istifa etmeyi düşünmediğini belirten Saymaz, “Ben Kemal, gitmiyorum” başlıklı bugünkü köşesinde şu satırlara yer verdi:

“Kılıçdaroğlu’nun CHP liderliğinden ayrılmayacağı artık anlaşılmış oldu. Ancak CHP lideri, seçmeni yatıştırmak için kimi kelleleri alacak, kimi atamalar yapacak. Bugün Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Kılıçdaroğlu'nun elini rahatlatmak için istifalarını sunacak. Pazartesi günü Parti Meclisi'nde yeni MYK üyeleri seçilecek.

Sular durulur mu? Sanmam. Bir MYK üyesi mağlubiyeti şu dört nedenle açıklıyor: Kazanacak aday söylemi, İyi Parti’nin Altılı Masa'dan kalkmas, Milletvekili listeleri ve ittifaka fazla kontenjan verilmesi, PKK ile iş birliği suçlaması.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Ali Aydın