İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından yapılan açıklamada, İsrail'de kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesinin ertelendiği duyuruldu.  

“PROTESTOLARDA SOKAKLAR ATEŞE VERİLDİ” 

Netanyahu’nun yargı düzenlemesi paketine karşı çıkan Savunma Bakanı Gallant'ı pazar akşamı görevden almış, bunun üzerine ülke genelinde yayılan protestolarda yüz binlerce kişi sokaklara dökülmüştü. 

TEPKİ ÇEKEN YARGI REFORMU 

 İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile ABD ve çok sayıda ülkenin karşı çıktığı tartışmalı yargı reformu, Yüksek Mahkeme’nin yetkilerinin sınırlandırılmasını, meclisin mahkeme kararlarını geçersiz kılmasını ve yargının hakimlerin seçimi üzerindeki etkisinin azaltılmasını içeriyor. Reform çerçevesindeki 'başbakanın görevden alınmasını zorlaştıran yasa tasarısı' geçtiğimiz günlerde Mecliste yapılan oylamada kabul edilmişti. 

BİR SONRAKİ MECLİS OTURUMUNA KADAR ERTELENDİ 

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in partisi Otzma Yehudit Yahudi Gücü tarafından yapılan açıklamada, yargı reformu ile ilgili görüşmelerin gelecek ayki Hamursuz Bayramı tatilinden sonraki meclis oturumuna kadar askıya alındığı ifade edilerek, 'reformun diyalog yoluyla meclisten geçirilmesi' için bir sonraki oturumda yeniden meclise sunulacağı aktarıldı.

Editör: Onurcan Şimşek