Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e karşı başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu, İsrail’in Gazze’ye karşı saldırı başlatmasıyla birlikte 42’nci güne girdi. Gazze’de 11 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken, 30 binden fazlası da yaralandı. İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. İsrail ordusu, rehineleri kurtarma amacıyla karadan girdiği bölgede pek ilerleme kaydedemedi.

İSRAİLLİLER NETANYAHU’YA GÜVENMİYOR

Sivilleri katleden Netanyahu hükümeti, Hamas’ın rehinelerle ilgili yaptığı hiçbir pazarlığa yanaşmıyor. Bu durum rehinelerin aileleri tarafından tepki topladı. Rehinelerin aileleri, Netanyahu’dan ümidi kestiklerini ve çözüm aramaya başladıklarını belirtti.

Ekran görüntüsü 2023-11-17 115412

ERDOĞAN’A MEKTUP YAZDILAR

İsrailliler, çözüm arayışları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdı. Mektupta Türkiye’den övgülerle bahsedilirken, kaçırılan aile bireylerinin sağlıklarından endişe duyduklarının da altını çizdi. 

Mektuba CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ulaştı.

İŞTE İSRAİLLİLERİN ERDOĞAN'A YAZDIĞI O MEKTUP

"Ekselansları,

7 Ekim’de kaçırılan ve Hamas tarafından rehin tutulan rehinelerin ailesi olarak benzeri olmayan acı ve ızdıraba yol açan bu krize insani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz. Kaçırılmalarından beridir çocuklarımız, eşlerimiz ve yaşlı ebeveynlerimizle iletişim kuramıyoruz. Kendilerinden hiçbir haber alamadık.

Mescid-i Aksa'da cuma namazı yine namluların ucunda! Mescid-i Aksa'da cuma namazı yine namluların ucunda!

Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Orta Doğu’da geniş etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahipsiniz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin ve ebeveynlerimizin nerede olduklarını bilmiyoruz.

Sağlık durumlarından ve hayatta olup olmadıklarından haberimiz yok. Korkunç bir acı altındayız. Sizin de bildiğiniz gibi zaman çok önemli. Her geçen saat rehinelerin durumunun kötüleştiğinden endişeleniyoruz.

Bu yüzden sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz."

Ekran görüntüsü 2023-11-17 115418

Kaynak: (HABER MERKEZİ)