İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi 3 Ocak 2023 Salı günü (dün) yayınladığı basın bülteniyle dikkatleri matematik dersi seferliğine çekti. İttifak gazetesi ailesi olarak bu anlamlı çalışma özelinde İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü`nü tebrik ederken, ilgili açıklamayı okuyucularımızın irfanına arz ediyoruz.

`height=

Öğrencilerden yoğun ilgi

'Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, TÜ BİTAK ve üniversiteler iş birliğinde hayata geçirilen Matematik Seferberliği, İstanbul`da tüm eğitim kademelerinde devam ediyor. Seferberlik kapsamında uygulanan proje ve etkinliklere öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

'Her Yerde Matematik'

Yaşadığımız yüzyılda eğitim ve bilginin öneminin hızla artmasıyla teknolojinin ve yaşam standartlarının kalitesi ile bire bir ilişkili olan matematik eğitiminin önemi ortaya çıkmıştır. Bu çerçevede Millî Eğitim Bakanlığı 'Her Yerde Matematik' anlayışıyla ülke genelindeki tüm eğitim kademelerinde Matematik Seferberliği başlattı.

Matematiğin ve matematiksel düşünce yapısının sosyal hayatta da uygulanabilirliğini, toplumda oluşmuş bazı kalıpların dışına çıkarak öğretmeyi hedeflediklerini ve öğrencilerden çok iyi dönüşler aldıklarını belirten İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Matematik seferberliği kapsamında İstanbul`daki çalışmalarla ilgili konuştu.

`height=

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı: Matematik hayatın önemli bir gerekliliğidir.

Millî Eğitim Bakanlığının başlattığı matematik seferberliği çerçevesinde İstanbul`da birçok etkinlik ve çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Yazıcı, matematiğin, hayatın önemli bir gerekliliği olduğunu vurgulayarak öğrencilerin düşünme, problem çözme becerilerinin oluşumunda toplumların gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesindeki önemine dikkat çekti.

Yazıcı, matematik becerilerinin öğrencilere kazandırılmasında öğrenmeyi ve öğretmeyi kolaylaştıran ve zevkli kılan grup çalışması, sınıf içi etkinlikler, il geneline yaygınlaştırılan çalıştaylar, destekleme ve yetiştirme kursları, matematik olimpiyatları gibi birçok çalışma ve uygulamayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

`height=

Matematik Seferberliği kapsamında Bilim Olimpiyatları, TÜ BİTAK, Erasmus, e-Twining gibi ulusal ve uluslararası projelerle matematik ile ilgili çalışmaların zenginleştirilerek yürütüldüğünü aktaran Yazıcı, 'Öğrencilerimizin gerek bireysel gerekse ikili gruplar şeklinde danışmanlarıyla ülkemizin geleceğine yönelik projelere kafa yorması, yaratıcı fikirlerin peşinden koşmasına öncülük eden Bilim Olimpiyatları,  çalışmaları da ilimiz koordinesinde matematik çalışmalarına destek olan projelerimizden biri.' açıklamasında bulundu.

Matematik derslerinde Dijital İçerik Geogebra, isometric drawing tool, web 2.0 araçları programları ile ders kazanımlarına uygun içerikler ürettiklerini ifade eden Yazıcı, dijital dergi içerikleri hazırlayarak öğrencilerimizin matematiğe olan ilgilerinin artmasını, araştırma yapma becerilerinin gelişmesi hedefliyoruz.' dedi. 

Levent Yazıcı: Okulların en önemli işlevi öğrencileri hayata hazırlamaktır.

Okulun en önemli işlevinin öğrenciyi hayata hazırlamak olduğunu ifade eden Yazıcı, açılamalarına şu şekilde devam etti: 'Öğrencilerimize hayata kolaylıkla ve başarıyla intibak etmeleri konusunda hassasiyetle yaklaşıyoruz. Bunun için okulda öğretim programları hazırlarken, öğrencilerimizin hayatlarında karşılaşacakları durumlara yer veriyoruz.

`height=

'Matematik derinlikli bir ilim.'

Matematik yayılma alanı ve derinliği olan çok yönlü bir bilim. Bilim ve teknolojide olduğu kadar günlük yaşamın da vazgeçilmezi. Bunun için öğrencilerimizin edindiği bilgi ve becerileri günlük yaşayışlarında karşılaştıkları problemleri çözmek için kullanma alışkanlığını edinmelerini sağlamaya çalışıyoruz. 

Matematik dersinde konuları işlerken oyunlara daha fazla ağırlık verilmesi, ders anlatımı sırasında öğrenme nesnelerinin kullanılması, öğrencilerimizin derse karşı olumlu tutum geliştirmelerinin sağlanması açısından çok kıymetli. İlimizde yürüttüğümüz çalışmalarla matematik derslerinde öğrencilere matematiğin eğlendirici ve dinlendirici yanlarını da tanıtıp, öğrencilere başarma hissi yaşatarak, matematiği sevdirerek öğretmeyi amaçlıyoruz.' 

Yazı no: 459