DURSUN EKER

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ramazan pidesine zam yapılmayacağını bildirdi. Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Fırıncılar Odası Başkanlar ile pide fiyatları konusunda bir toplantı yapan Vali Ali Yerlikaya, 'Pide fiyatlarında zam yok, fiyat ve gramajlar değişmeyecek' dedi. Vali Yerlikaya, vatandaşların pide alırken sosyal mesafeye dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

İstanbul Valiliği’nde gerçekleşen toplantıya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İstanbul İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe ve İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca katıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Vali Ali Yerlikaya, pide fiyatlarında zam olmayacağını açıkladı, fiyat ve gramajların değişmeyeceğini belirterek oda başkanları ve fırıncılara teşekkür etti. Vali Yerlikaya açıklamasında, 'Kıymetli İstanbullular, hepinizi sevgiyle selamlıyoruz. Bu sabah, İstanbul Ticaret Odamız, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız, Fırıncılar Odamız, İl Ticaret ve İl Tarım Müdürümüzle beraber toplantı yaptık. Ramazan pidelerimizin niteliği, türü, gramajı ve fiyatlarının aynı kalması yani herhangi bir zam yapılmamasıyla ilgili karar verildi. Bunu sizlerle paylaşmak istedik. Oda başkanlarımıza, bütün fırıncılarımıza ramazan pidesiyle ilgili almış oldukları bu karardan dolayı tekrar teşekkür ediyorum. İyi günler diliyorum.' ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ayrıca, Ramazan ayı boyunca iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımının (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacağını, iftar saatlerinden sonra üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerinin devam edeceğini hatırlattı.