Adana Çukurovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Tufanbeyli ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği geleneksel Adanalılar ve Çukurovalılar buluşması Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Aralarında siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve gazetecilerin de olduğu programın açılış konuşmasını yapan Adana Çukurovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat İnce İstanbul’da bir yıldır faaliyet gösterdiklerine dikkat çekti. Kısa sürede bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden İnce konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İkincisini düzenlediğimiz bu güzel organizasyon da birlik ve beraberliğimizi taçlandırdığımız için çok teşekkür ederiz. İstanbul’da bir yıldır faaliyet göstermekteyiz. Genç ve Dinamik yönetimimizle beraber Adanalılar kimliğini üst kimlik olarak benimsedik.. Siz değerli Hemşehrimizin desteğiyle İstanbul’da Adanamızı ve Çukurovamızı en iyi şekilde temsil etmek için çaba sarf ediyoruz.. Ayrıca Tufanbeyli ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneği ile çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Çukurovalılar olarak bundan sonraki birçok sosyal, eğitim ve kültür etkinliklerinde bir ve beraber olmak dileğiyle. Bu güzel organizasyon da bizlere destek veren başta Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Abdullah Özdemir Bey’e ve kıymetli hemşehrilerimize çok teşekkür ederiz. Sağ olun, var olun. Adana Çukurovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu adına tüm misafirlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Davetlilerin davul zurna ile karşılandığı yemekli programda bir araya gelen İstanbul’daki Adanalılar ve Çukurovalıların yanı sıra şehir dışından da katılım oldu. Programın sonunda davetliler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirip, davul zurna eşliğinde halaylar çektiler.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Mehmet Poyraz