2016'dan bu yana İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Süleyman Soylu'nun yerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanı olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs Seçimlerinin ardından merakla beklenen yeni Kabine'yi bu akşam açıkladı. Eski Kabine'den sadece iki isim yeni Bakanlar Kurulu'nda da görevlerine devam ederken, birçok sürpriz yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kabine'nin değişmeyen isimleri oldu.

YENİ İÇİŞLERİ BAKANI: ALİ YERLİKAYA

Açıklanan Kabine'de değişen bakanlardan biri de Süleyman Soylu oldu. 2016 yılından bu yana İçişleri Bakanı olarak görev yapan Süleyman Soylu, yeni Kabine'de yer almadı. Soylu'nun yerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak atandı.

ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Felahiye, Erzin, Derabucak, Hilvan ve Sarıkaya Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 30 Kasım 2007 tarihinde Şırnak, 13 Mayıs 2010 tarihinde ise Ağrı valiliğine atandı. 2012’de Tekirdağ valiliğine, 2015’te Gaziantep valiliğine atandı.. 27 Ekim 2018'de ise İstanbul valiliğine atandı. Yüksek Seçim Kurulunun 2019 Türkiye yerel seçimleri itirazlarını değerlendirmesi sonucu İstanbul seçimlerini iptal etmesi nedeniyle 7 Mayıs 2019'da vekâleten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilmiş, 27 Haziran'da görevi teslim etmiştir. 3 Haziran 2023 tarihinde İçişleri Bakanlığı görevine atandı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Melek Aydın