Evet, bu gün itiraf günü olsun?

Kim neleri erteliyorsa yazsın; Sesi mi duyan var mı?

Orada mısınız?

Peki;

Dün gece Sonbahar`ı hissettim iyiden iyiye 'ben geldim uyan' diyordu sanki büzüldüğüm yatağımın başında! Ve devam etti Sonbahar konuşmaya 'Bu battaniyeyle donacaksın. Git yorganını bul Güneş`i görünce nereye tıktıysan!'

Elbette dediğini yapmadım. Yataktan çıkmak herkes gibi bana da zor geliyor çünkü.

Özlediğim ama gecenin o saatinde sevimsiz gelen Sonbahar serinliğine sarılarak uyumaya çalıştım. Hafta sonum boştu ve uyumaya çalışırken yapabileceklerimi gözden geçirmeye başladım.

Evet, planım Sonbahar`ı karşılamak olacaktı. Ama özel ve çok güzel bir yerde olmalıydı bu.

Mesela yerlere dökülmüş sarı, kuru yaprakların süslediği yollar olmalıydı, Begonvillerin son çiçeklerini gösterdiği bahçe duvarları olmalıydı, deniz olmalıydı, denizin son günlerinin keyfini çıkaran insanlar olmalıydı.

Adalar!

Adalar ama hangisi? Kınalı olan. Evet Kınalıada bana her zaman daha sevimli gelmiştir. Bir turla bütün adayı gezebilirsiniz. Sevimli minik plajı ve şeker gibi sokaklarıyla Kınalıada çok cazip gelmişti Sonbahar`ı karşılamak için.

İşte bu planla uyuyup, uyandım. Aslında o kadar uykum vardı ki; İçimden bugünü ve bu planı kaçırmamalısın dedim. Kalktım ve sadece bir kahve içip evden çıktım. Vapur saatinden emin değildim çünkü. Ve, evet 1.5 saat önce gitmiştim. Bu arada Kadıköy sahilinde çaylı poğaçalı kahvaltının ardından iki bilet karşılığında bindim vapura;

Bayağı da yolcusu varmış. Her çeşit insan. Onlar da ertelememişlerdi planlarını. Adaya gitmek çoğu insanın aklına gelmez bile; Ertelenen yerlerin başında geliyor bence.

Mesela sorsam size en son ne zaman gittiniz diye? Belki 10 kişiden biri net bir cevap verebilir. Hayatımdaki bu günüme güzel bir not düşmüş oldum.

Ve artık her mevsimi özel bir yerde karşılama kararı aldım. Sonbahar`ı adada karşıladım; Ya Kış? Bakalım Kış`ı nerede karşılayacağım?

Eğer ertelemiş olsaydım adayı göremeyecektim; Sahilde rastladığım kediyle yemeğimi paylaşamayacaktım, harika fotoğraflar çekemeyecektim, adanın yokuşunu tırmanırken rastlaştığımız ve birbirimizi tanımamamıza rağmen selamlaştığımız bayanla göz göze gelemeyecektim.

İstanbul`u izleyemeyecektim uzaklardan; Bir daha ki ada maceramız Burgazada olsun; Belli mi olur, karşılaşırız adanın bir köşesinde.