İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve beraberindeki heyet, Jandarma Teşkilatının 181'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Ersoy başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi.  Mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Ersoy, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

İstanbul

Taksim Meydanı'nda başlayan törende İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu. Programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Köroğlu, programın ardından gazetecilerin yanına gelerek yağmur, çamur demeden kendilerini takip eden basın mensuplarına teşekkür etti. Edirnekapı Şehitliği'nde devam eden programda ise ilk olarak Kemerburgaz Merkez Camisi imam hatibi Yahya Kızılhan tarafından dua okundu. Daha sonra Köroğlu ve beraberindeki heyet, kabirlerin başında dua ederek karanfil ve gül bıraktı. Törende ayrıca bir şehit annesi, oğlunun mezarına jandarmanın renklerini temsil eden iki gül bıraktı.

Gaziantep

Gaziantep'teki törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulan törende İstiklal Marşı okundu. İslahiye ilçesinde ise jandarma ekiplerine sürpriz bir kutlama organize edildi. İslahiye-Hassa Karayolundaki Serinevler Mahallesi Muhtarı Mustafa Yüksel, mahallesinde kavga olduğuna dair cep telefonuyla jandarmaya kavga ihbarında bulundu. Mahallede fırın işletmeciliği de yapan Muhtar Yüksel, fırında çalışanlarıyla birlikte hazırladığı 181 Antep lahmacununu fırın önündeki masa üzerinde dizerek Jandarmanın kuruluş yıl dönümünü temsilen 181 yazarak beklemeye başladı.

Jandarma ekipleri, sürpriz kutlamayla karşılaştı

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 181'inci yıl dönümü dolayısıyla kendileri için hazırlanan sürprizden habersiz bölgeye ulaşan jandarma ekipleri, sürpriz kutlamayla karşılaştı.  Olay yerine gelen ekipleri alkışlarla karşılayan Yüksel ve beraberindekiler Jandarmanın 181’inci yıl dönümünü kutlayarak onlara hazırladıkları lahmacunları ikram etti. Muhtar Yüksel, jandarmanın gece gündüz demeden canla başla zaman mefhumu gözetmeksizin çalıştığını söyledi.

Malatya

Malatya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Teşkilatının 181'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla klip hazırladı. Klipte İl Jandarma Komutanlığı binasından Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posteri ve Türk bayrağı açılıyor. Ayrıca jandarmanın merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlara yaptığı yardımlarda yer alıyor.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da şehitlik anıtına çelenk sunuldu. Asri mezarlıktaki şehitlikte düzenlenen programda, İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. İl Jandarma Komutanı Albay Sabri Kirişçi, şehitlik anıtına çelenk sundu.

Sivas

Sivas'ta İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İdris Tataroğlu ve teşkilat mensupları, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.  Bu arada Sivas Valisi Salih Ayhan da yayımladığı mesajla Jandarma Teşkilatının 181'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. 

Nevşehir

Nevşehir Valiliği önünde gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Koronavirüs önlemleri kapsamında, törene maskeli olarak katılan teşkilat mensupları sosyal mesafe kuralına dikkat etti. 

Kayseri

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Koronavirüs önlemleri kapsamında, törene maskeli olarak katılan teşkilat mensupları sosyal mesafe kuralına dikkat etti. Çelik ve beraberindekiler daha sonra Kartal Şehitliği'ni ziyaret etti.  Burada şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim ve edilen duaların ardından kabirlere karanfil bırakıldı. İTTİFAK-AA