Süper Lig`in şampiyonu bu pazar belli olabilir. Galatasaray sahasında aynı puana sahip olan (66) Başakşehir`i konuk edecek. Karşılaşmayı Sarı Kırmızılılar kazanırsa bitime 1 hafta kala kendi göbeğini kendi kesecek, şampiyonluğunu sahasında kutlayacak. Maçın günü ise enteresan bir tarihe denk geliyor 19.05.2019 Galatasaray`ın kuruluş senesi olan 1905 yılını akıllara getiriyor ve aynı günde 19 Mayıs Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olması da bu şampiyonluğu  daha da anlamlı kılacak.
Kupa koleksiyoncusu  Fatih Terim
Ziraat Türkiye Kupası finali bu çarşamba oynanıyor. Finalde küme düşmesi kesinleşen Akhisarpor ile karşılaşacak Cimbom`da teknik direktör Fatih Terim, kupa koleksiyonuna bir yenisini daha eklemeye çok yakın. Galatasaray, Sivas Yeni 4 Eylül Stadı`nda oynanacak müsabakadan galibiyetle ayrılması halinde, Fatih Terim kariyerindeki 18. kupaya ulaşmış olacak.
Beşiktaş 4. olabilir
Derbi öncesi şampiyonluk hayali kuran Kartal, sezonu 4`üncülükle  bitirebilir. Gelecek hafta Trabzonspor`la oynayacağı maçı kaybeder ve son haftayı da puansız kapatırsa gözler Trabzonspor`a çevrilecek.

NOT: Geçen hafta Rize maçı sonrası sosyal medya hesabından 'Galatasaray bu ülkenin en büyük terör örgütüdür...' diyen Serdar Bilican hakkında Galatasaray`ın sessiz kalması kabul edilemez...