Sarı kırmızılılar ilk yarı topla daha fazla oynamasına rağmen, pozisyon anlamında kısır, zevksiz ve sürekli duraksayan bir oyun vardı. İki takımın toplam 25 tane faul yapmasıda bunun göstergesiydi. İlk yarı bitince acaba yine klasik 0-0 derbisimi olucak diye düşünmemek içten değildi ama 52.dakikada Mohammed`in şık golu tabelayı değiştirdi, daha sonra Fenerbahçe yaptığı değişikliklerle baskı kurmasına rağmen golü bulamadı.

Galatasaray yenildiği maçlarda bile belli bir oyunu var bu bariz gözüküyor. Son 5 golün 4 dünü yeni oyuncularının ayağından gelmesi, transferlerin nokta atışı olduğunun göstergesidir. Daha bu takıma Falcao, Feghouil ve Gedson da eklenecek. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ezeli rakibini yenerek, Kadıköy`de yeni bir kaybetmeme serisi başlatmış olması, şampiyonluk yarışında ikili averajı da ele geçirmesi büyük bir avantaj oldu. Havaya girmiş bir Fatih Terim ise kolay kolay liderliği bırakıcağını düşünmüyorum.

Fenerbahçede ise Gustavo`nun ne kadar kilit bir oyuncu olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Her bölgede 3-4 alternatifi olan takımın Gustavo`yu yedeklememesi büyük bir hataydı. Mesut Özil`in yavaş yavaş ilk on bire girmesi ve Pelkasın da sakatlıktan dönmesiyle Fenerbahçe`nin daha da iyi olucağı fikrindeyim.