İstanbul Sancaktepe’de dün eğitim uçuşunu yapan askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan, Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli ve Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan son yolculuklarına uğurlandı. Göksenin Aytural Şaylan ve Emre Vahit Bekli, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi. Ankara'daki törene TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. 

Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever, Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Yurtsever'in naaşı, önce helallik alınması için merkez Nilüfer ilçesi Karaman Mahallesi Afacan Sokak'taki babaevine götürüldü. Büyük üzüntü yaşayan eşi Şebnem, annesi Ayşegül, babası Ayhan ve kardeşi İlyas Yurtsever, şehidin naaşının başında dua etti. 

Helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerden Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan (41), memleketi Bitlis'in Güroymak ilçesinde düzenlenen törenin ardından Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin biri 40 günlük, 3 çocuğu olduğu öğrenildi.

Taziye çadırları kuruldu

Şehit Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan ve Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli'nin, Ankara'nın Çankaya ve Yenimahalle ilçelerindeki evlerinin bulunduğu alana taziye çadırları kuruldu. Ayrıca şehitlerin evlerine ve çevredeki binalara Türk bayrakları asıldı. Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve beraberindekiler, aileleri ziyaret ederek taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da şehit ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Kazanın enkazı kaldırıldı

Sarıgazi Mahallesi Fırtına Sokak'ta dün sabah saatlerinde başlayan enkaz kaldırma çalışmaları, helikopterin parçalarının ekiplerce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait vinçlerle, askeri yetkililer nezaretinde tırlara yüklenmesiyle tamamlandı. Enkaz, trafik polisleri eşliğinde tırlarla kaza alanı yakınlarında bulunan Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na götürüldü. Burada yapılan incelemenin ardından helikopter parçalarının Ankara'daki Kara Havacılık Komutanlığı'na götürüldü. Enkaz kaldırma çalışmalarına Ankara'dan kaza kırımı için gelen askeri ekibin yanı sıra Olay Yeri İnceleme, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polisleri de katıldı. Enkaz çalışmasının ardından kazanın yaşandığı sokak ile buraya bağlı diğer sokaklar trafiğe açıldı. Olay yeri itfaiye ve belediye ekiplerince köpükle yıkandı.