İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ’nin bir gelenek haline getirdiği 'Klasik Sabahlar Kahve Konserleri' bugün 'Musikimizin Yakın Dönem Bestekarları Serisi' temasıyla müzikseverlerle buluştu. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin verdiği konserde İrem Şamlı (Soprano), Batuhan Gencer (Tenor), Ecem Aytekin (Kemençe) ve Erman Ertan (Kanun) eserlerinden oluşan seçkiyle dinleyicilerin huzuruna çıktı. Konserlerde Klasik Türk Müziği’nden Klasik Batı Müziği’ne kadar birçok seçkin eserin seslendirileceği kültür sanat coşkusuna müzikseverler ücretsiz katılabilecek. Geçtiğimiz sene başlanan ve geleneksel olarak her sene düzenlenecek olan 'Klasik Sabahlar Kahve Konserleri', Kadıköy’deki Şehir Hatları Eminönü-Karaköy İskelesi’nin ikinci katında yer alan İstanbul Kitapçısı’nda gerçekleştirilecek. Konserler serisi Nisan 2019’a kadar sürecek. Her Pazar günü düzenli olarak saat 11.30’da başlayacak konserlere katılım ücretsiz olacak. İstanbul’daki çeşitli üniversitelerin konservatuar bölümlerinde okuyan öğrencilerden oluşan müzik grupları Klasik Türk Müziği’nden Klasik Batı Müziği’ne kadar ünlü bestekarların eserlerini icra edecek.

Öğrenciler sahne alacak
Bu konserler sayesinde hem geleceğin usta sanatçıları olacak gençler deneyim kazanacak hem de müzikseverler geleceğin sanatçılarını bugünden dinleme imkanı bulacak. Muhteşem Tarihi Yarımada manzarası, kahve ve müzik eşliğinde İstanbullular kültür ziyafetinin tadını çıkaracak. 18 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek konser 'Musikimizde Kadın Bestekarlar Serisi' temasıyla hazırlandı. Dilhayat Kalfa ve Leyla Saz’ın yer alacağı konserde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Ecem Aytekin (Solist), Orkun Zafer Özgelen (Tanbur) ve Miraç Nalkıran (Kanun) eşlik edecek.
Öğretmenlere özel konser
25 Kasım Pazar günkü konser '24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel hazırlandı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı İlköğretim Öğrencileri’nin vereceği konsere öğretmenleri Doç. Dr. Nihan Atalay da eşlik edecek. Barok, Klasik ve Romantil Dönemden özel ezgiler seslendirilecek. Ceyda Akbuğday (Flüt), Adasu Sılay (Flüt), İdil Aguş (Gitar), Selin Akın (Fagot) ve Doç. Dr. Nihan Atalay (Flüt)