1956 &ndash 1974 yılları arası,

Kıbrıs`ta yaşandı bu acı,

Rum ve Yunan ın kirli emeli,

Kıbrıs`ı kan gölüne çevirdi.

1963 yılında KKTC de Rumların bir anne ve 3 körpecik çocuğunu katletmeleri hafızalarımızda sürekli yer alır. Alçakça bir insanlık suçu işlenmiştir. O zamanlar 5 yaşında çocuk idim. İnsanlıktan nasibini almamış bu canilerin, gelecek nesillere duyurulması için üzerime düşen vazifeyi yapayım dedim.

Bu gözü dönmüşlük neyin nesi? Bu savunmasız insanlardan ne istediniz? Her zaman insan haklarından dem vuran sözde Uluslararası Kuruluşları, niçin sesiniz hiççıkmadı?

Cephede olan Binbaşı Uzman Doktor Nihat İlhan, eşinin ve çocuklarının şehit olduğunu 3 gün sonra öğrenmiş, duyunca 'Vatan sağ olsun' demiştir. O sırada, çok acısına rağmen hasta bir Rum vatandaşı ile karşılaşmış, tedavisini yaparak tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, televizyon kanallarında ailesinin Kıbrıs ta Rum çetesi tarafından vahşice öldürüldüğünü gözyaşları içinde anlatmıştı. Profesör İlhan, yaptığı açıklamada o dönem rütbesi Tabip Binbaşı olan babası Nihat İlhan ın eşi ve 3 çocuğunun Rumlar tarafından katledilmesinden sonra aileden kendisiyle birlikte 9 kişinin doktor olduğunu söyledi. Prof. Dr. İlhan, 'Küçükken bu katliamı duyarak büyüdük. Aynı meslekten olmak aynı yolda insanlara yardım etmeye çalışmak bunlar bizim babamızdan öğrendiğimiz şeyler, biz de bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz' diyerek geçmişlerine vazife şuuruyla sahip çıkmıştır.

Gazi Ü niversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Bakanlığı`nda Toplum Bilimleri Kurulu Ü yesi Mustafa Necmi İlhan la yakın zamanlarda tanışma imkânım oldu. Kendilerine derin üzüntülerimi ve baş sağlığı dileklerimi ilettim. Çok memnun oldu. İleri ki günlerde haberleşmek üzere ayrıldık. Babasının Elazığlı olduğunu, Mürüvvet Annesinin ise Zonguldaklı olduğunu öğrendim.

Doktor, Nihat İlhan 1971 yılında yeni bir hayata başladı. Şehit olan eşini ve çocuklarını hiçunutmadı. Ciğer pareleri adına ağaçdikmiş, hatıralarını yaşatmıştır.

Prof. Dr. İlhan, babasının Elazığ ve Ankara da askeri hastanelerde görev yaptıktan sonra 1984 yılında Başbakanlık Sosyal hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürü olduğunu anlatarak, 'Hatta buna çok sevinmişti. O zamanlar, 3 çocuğumu şehit verdim ama bütün kimsesiz çocukların babası olacağım diye konuşurdu hep. Devlete bağlı olan bütün yetimlerin olduğu yerleri ziyaret etti, hepsine destek sağladı.'

Baba Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan, acısını içine atmış, ömrünü insanlara hizmete adamıştır. Önemli görevlerde bulunmuştur. 2016 yılında 92 yaşında vefat etmiştir.

Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Sayın Hocama ve ailesine sabırlar diliyorum.

Vahşi Rumların, yaptıkları hiçbir zaman yanlarına kalmayacaktır. Onları, bu dünyada her daim yüreklerimizde yargılayacağız.

Allah her şeye kadirdir.

Kalın sağlıcakla;