Türkçe ezan tartışmalarını doğru bulmadığını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Ezan Arapça okunmalı, Arapça ezan dinimizin bir değeridir" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da "CHP ezanın Arapça okunmasına karşı olmadı olmayacak" açıklaması yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ezanın dünyanın neresinde olursa olsun İslam'ın bir çağrısı olarak algılandığını belirtti. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, ''Ezan Arapça okunmalı, Arapça ezan dinimizin bir değeridir. Dünyanın her yerinde ezan Arapça okunur ve ezana saygı gösterilir. CHP olarak toplumun değerlerine saygı gösteririz" değerlendirmesinde bulundu.

''CHP'LİLER CHP POLİTİKASINA UYMAK ZORUNDADIR''

Kılıçdaroğlu'na CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın "kesin ihraç" istemiyle disipline sevk edilmesi de soruldu. CHP'lilerin, CHP politikasına uymak zorunda olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''İstediğim gibi hareket ederim derseniz o zaman partiden ayrılırsınız" ifadelerini kullandı.

KAYA: CHP ARAPÇA EZANA KARŞI OLMADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da "CHP ezanın Arapça okunmasına karşı olmadı olmayacak. Durduk yere söylenmiş söz değildir, arkasında kim varsa ortaya çıkacaktır" açıklaması yaptı.