Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu için yarıştan çekilmesi beklenen, dün Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya günü geldiğinde çekilmeyi bildiğini söyleyen Muharrem İnce, bugün adaylık için YSK’ya başvuracağını belitti. İnce, partisinin önünde gençlere seslenerek 'Sizden ne istiyorum? Çarşamba günü kardeşiniz, anneniz, babanız, sevgiliniz, arkadaşınız, babaanneniz, anneanneniz, dedeniz, komşunuz kim varsa, ilçe seçim kuruluna gidip imza verdiriyorsunuz.' dedi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilmesi için baskı yapılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yarın cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuracağını söyledi. İnce, partisinin genel merkezi önünde toplanan gençlere yaptığı konuşmada, ülkeye yeni bir seçenek sunacaklarını ifade etti.

ince

“DEVRİM YAPACAĞIZ”

“Sizden ne istiyorum? Çarşamba günü kardeşiniz, anneniz, babanız, sevgiliniz, arkadaşınız, babaanneniz, anneanneniz, dedeniz, komşunuz kim varsa, ilçe seçim kuruluna gidip imza verdiriyorsunuz. Hadi göreyim sizi, çarşamba gününden itibaren ilçe seçim kurulu başkanlıkları önünde kuyruk oluşturacaksınız.' şeklinde konuşan İnce, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un seçim başarısını anımsatarak, “Macron nasıl her iki bloku yırtıp attıysa, biz de Türkiye’de bir devrim yapacağız.' dedi.

ii

“BENİ DEĞİL, 80 BİN GENCİ İKNA EDİN”

Kemal Kılıçdaroğlu için aday olmamasını isteyenlere çağrıda bulunan İnce, “Beni değil, edebiliyorsanız önce benim aday olmamı isteyen insanlarımızı ikna edin. Partimize sadece son 1 haftada üyelik başvurusu yapan 80.000 genci ikna edin. Bu işi başaracağımızdan şüphesi olmayan milyonları ikna edin.” diye yanıt vermişti. 

Editör: Ali Aydın