14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere 45 gün kalırken liderlerin ittifak görüşmeleri sürüyor. Bu görüşmeler kapsamında 100 bin imza sayısına ulaşan Yurt Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye ziyarette bulunan Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu idi. 

Görüşme sonrası açıklamalar yapan liderler ise şu açıklamalarda bulundu: 

Kılıçdaroğlu, 'Halil İbrahim sofrasını genişletmeye çalışıyoruz' ifadelerini kullanırken İnce ise 'İttifaklar olmalı ama bu menfaat ittifakı olmamalı' ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin sorusu üzerine İnce, 'Adaylıktan çekileceğim demedim' dedi. 

Bir çok sorunu görüştüklerini kaydeden Kılıçdaroğlu “Sorunları masaya yatırmak, çözümler üretmek benim ve Sayın İnce'nin görevi' şeklinde konuştu. 

“TERÖRE KARŞI MESAFELİYİZ” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gitmesi gerektiğini söyleyen İnce ise 'Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk'ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. “ açıklamasını yaptı. 

İnce, Ortak yapılan açıklama sırasında gelen adaylıktan çekilecek misiniz sorusuna “Hayır, öyle bir şey demedim. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK’lılar, kaçak FETÖ’cüler sağdan soldan ateş ediyor bize. Biz de Köroğlu gibi vuruşmaya devam edeceğiz” karşılığını verdi.

KAYNAK:İHA

Editör: Onurcan Şimşek