Kılıçdaroğlu Uşak mitinginde şaşırtan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Savunma sanayiinde, damat evlenmeden önce o fabrikaya gidip ilk gezen de bu kardeşinizdi. Dolayısıyla onun da hakkını teslim ediyorum. Açık ve net söylüyorum; savunma sanayii, milli bir meseledir, milli meseleyse sıcak siyasetin konusu olmaz. Hangi görüşten olursan ol, savunma sanayiini desteklemek zorundasın.”

ÖZAL’I RAHMETLE YÂD ETTİ

Kılıçdaroğlu konuşmasında savunma sanayi üzerinden kendilerine yöneltilen eleştirileri de yanıtlayarak şöyle konuştu:

“Şunu söylüyorlar; 'Efendim bakın, yarın gelecekler, savunma sanayiini bitirecekler. İHA'ları sonlandıracaklar'. Yok, niye yapalım? Milli savunma sistemi bunlarla mı başladı? Ta 1970'lerden beri bu devam ediyor. 2000'li yıllardan beri ayrıca Savunma Sanayii Fonu kuruldu ki kuran da rahmetli Özal'dır. Onu da rahmetle yad edelim. Savunma sanayii, milli bir meseledir, bir partinin meselesi değildir. Milli bir meseledir.”

“SAVUNMA SANAYİİ, MİLLİ BİR MESELEDİR”

Kılıçdaroğlu, savunma sanayinde devrim yapan Selçuk Bayraktar ile ilgilide şu açıklamalarda bulundu: “Savunma sanayiinde Türkiye ne kadar güçlü olursa o kadar masaya oturduğu zaman da gücünü gösteren bir devlet pozisyonuna gelir. Biz, bunu bilmez miyiz? Savunma sanayiinde, damat evlenmeden önce o fabrikaya gidip ilk gezen de bu kardeşinizdi. Dolayısıyla onun da hakkını teslim ediyorum. Açık ve net söylüyorum; savunma sanayii, milli bir meseledir, milli meseleyse sıcak siyasetin konusu olmaz.”

İttifakgazetesi.com

Editör: Mehmet Poyraz