Mitingde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da konuşma yaptığı mitinge çok sayıda vatandaş katıldı. Tekirdağ halkına hitap eden Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde destek istedi.

“TORPİLİ KALDIRACAĞIZ”

Özellikle ilk kez oy kullanacak genç nüfusa seslenen Kılıçdaroğlu, 'Tekirdağ’da ilk oyunu kullanacak 61 bin 662 genç yeni oy kullanacak. Türkiye’de 5 milyon genç ilk kez oy kullanarak Türkiye’nin kaderini değiştirecek. Bizi iktidara getirmek için en büyük güç sizin elinizde. Bu ülkenin geleceği gençlerde. İktidarımızda torpil kaldıracağız. Atama bekleyenlerin atamasını yapacağız. Tüm köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır biçimde 100 bin öğretmenlerimizi başta köy okullarımız olmak üzere atayacağız” dedi.

“EKONOMİ REZİL DURUMDA”

Türkiye’nin değişime ihtiyacı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Hayatın pahalı olduğunu biliyorum. Çocuğuna yeterli beslenmeyi sağlayamayan anneleri de biliyorum. Herkesin bu acıları hissetmesi lazım. Hep beraber bir değişime imza atmak zorundayız. Bunlar Türkiye’yi 22 yılda ne hale getirdiler? Merkez Bankası bir dolar kuru açıklıyor. Kapalı çarşıda bir dolar kuru var. Bankalar başka dolar kuru açıklıyor. Birçok dolar kuru var. Kimin ne yaptığı belli değil. Ekonomi rezil durumda. Türkiye yeniden şahlanmak zorunda. Türkiye değişime imza atmak zorunda. Sandıkta oyumuzu atacağız” şeklinde konuştu.

“BAY KEMAL VATANDAŞ İÇİN ÇALIŞIR”

Emeklilere 15 bin TL ikramiye sözü veren Kılıçdaroğlu, “Emeklilerin durumunu da biliyorum. Emekliler alın terinin karşılığında emekli aylığı alır. Eğer emekliler aldıkları maaşlar ile geçinemiyorsa çözülmesi gerekir. Seçimden sonra emekliye 15 bin TL vereceğim. Siz yandaşları için çalışırsınız, Bay Kemal ise vatandaş için çalışır” şeklinde konuştu. 

“EV KADINLARINA ASGARİ ÜCRET”

İktidara geldikleri takdirde aile sigortası ile ev hanımlarına asgari ücret bağlayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi yeniden aydınlığa çıkarmamız lazım. Evde en büyük sıkıntıyı yaşayan kadınlarımızdır. Kadınların maaşı asgari ücret olacak. Türk Lirasını perişan ettiler, insanlarımız yoksullaştı. Türkiye’yi zenginleştirecek olan bizleriz. Tekirdağ; üniversite, sanayi ve tarım kenti olarak öne çıkıyor. Tekirdağ'a her şey dışardan geliyor. Gemilerin yakıtı ne kadara veriliyorsa, ben de o fiyattan mazotu vereceğim. Kırsal alanları yaşanabilir mekânlar haline getireceğiz” diye konuştu. 

“TERÖRE GEÇİT YOK”

Teröre asla geçit vermeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Terör insanlık suçudur. Kimden gelirse gelsin lanet olsun. Bizim 2 kırmızıçizgimiz var. Bayrağımız ve vatanımız. Bunlar bizim için vazgeçilmezdir. 6 lider bir aradayız. Birleşe birleşe kazanacağız. Bu ülkeye demokrasi ve bereketi getireceğiz. Beraber birlikte baharı getireceğiz. Her şey çok güzel olacak” dedi. (İHA)

Editör: Ali Aydın