Yerel seçim takvimi ilerlerken siyasette ittifak arayışları devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu sıralar Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyarette bulundu. Saadet Partisi Genel Merkezi'ndeki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Yerel seçim gündemli görüşme sonrası iki lider kameralar karşısına geçerek kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Olabildiğince ayrıntılı değerlendirme yaptık. Görüş alışverişinde bulunduk. Ben ve arkadaşlarım sayın genel başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz" dedi. 

Ziyareti dolayısıyla Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederen Karamollaoğlu ise şunları söyledi:

"Bu ziyaretinden dolayı Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bir seçime gidiyoruz. Atmosferi enine boyuna değerlendirmek önemli bir hadise. Bu seçimlere giderken bir gerginlik olmasın. Her siyasei parti farklı görüşlere sahiptir, bu farklılık bizim için zenginlik olmalı. Biz genel bir ittifakın söz konusu olmadığını, biz her seçim bölgesinde seçime girme gayretinde olacağız. Anadolu'da çeşitli yerlerde yeri geldiğinde dirsek teması olacağını ifade etmiştik." 

Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde ittifak yaptıkları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de ziyaret etmişti. Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ittifak için "İttifak olmaz ama bir dirsek teması olabilir" ifadelerini kullanmıştı.