Ankara Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış demektir. 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Ayrıca hiç kimse unutmasın hiç kimse. Ben kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Parti'nin genel başkanıyım. Hiç kimse unutmasın, Kuvayi Milliyecilerin partisi Cumhuriyet Partisi genel başkanıyım. 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım. 
Onlar sanıyorlar ki, CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, 1 milim adım atmayacağım. Bu ülkenin dirliğini ve bütününü hepimiz savunuyoruz. Bu ülkenin çakıltaşını bir kişiye feda etmem, vermem. Bu ülke için canını verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama benim şehit cenazelerine katılmamı istemiyorlar ama sonuna kadar katılacağım o şehitleri 82 milyonun şehididir. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz biz bu ülkeyi büyütmek zorundayız. İlk kez bu ülkenin bütünlüğü beraberliği için farklı düşünen insanlar bir araya geldiler. Biz saldırırsak Kılıçdaroğlu bundan vazgeçerler mi diyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın demokrasi yaşasın cumhuriyet yaşasın Mustafa Kemal Atatürk diyoruz" dedi.

Saldırının ardından siyaset dünyasından da peş peşe tepkiler geldi.

HULUSİ AKAR’DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geldi. Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara'daki şehit cenazesine katılım sırasında yaşanan fiziki saldırıyı kınayarak saldırının bir provokasyon amacı taşıyabileceğini belirtti.

BİNALİ YILDIRIM

Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Gün ayrışma günü değil, teröre karşı birlik olma günüdür. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin, "Bir şehit cenazemizde böyle bir olayın kabul edilmesi elbette mümkün değildir. Geçmiş olsun." dedi. Soylu, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, olayın takipçisi olduğunu, bütün güvenlik görevlileri ve birim amirlerinin olay yerinde olduğunu söyledi. Olayın tüm yönleriyle araştırıldığını vurgulayan Bakan Soylu, "Şehit cenazemizde böyle bir olayın kabul edilmesi elbette mümkün değildir. Geçmiş olsun. Aynı zamanda sabır ve itidal tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL

Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ KURTULMUŞ

Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı gerçekleştirilen müessif saldırı son derece üzüntü verici ve asla kabul edilemez.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur.

LEVENT GÖK: KEMAL BEY İYİ

CHP'li Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, ''Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır'' dedi.