Cumhurbaşkanın açıkladığı en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, 'Siz en düşük emekli aylığını 7 bin 500 lira yapıyorsanız ona paralel daha fazla prim ödeyenlerin de aylıklarını ona göre artırmanız lazım. 7 bin 500 lira düşük tabii açlık sınırının altında bir rakam. Bunun eleştirilecek bir tarafı yok. Bu az bir para.' dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv canlı yayınına konuk oldu. Kılıçdaroğlu, en düşük emekli maaşlarının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

7 bin 500 liranın açlık sınırın altında bir rakam olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Siz en düşük emekli aylığını 7500 lira yapıyorsanız ona paralel daha fazla prim ödeyenlerin de aylıklarını ona göre artırmanız lazım. Yani 100 lira yatırana diyelim ki yüzde 70 zam yapıyorsanız, 500 lira yatırana da 500 lira üzerinden yüzde 70 zam yapmanız lazım. Adalet bunu gerektiriyor. Prim ödeme gün sayısı olarak daha düşük prim yatıran daha düşük aylık alır. 7500 lira düşük tabii açlık sınırının altında bir rakam. Bunun eleştirilecek bir tarafı yok. Bu az bir para.

Asıl kamuoyunun göz ardı ettiği, unutulan dul ve yetimler. Dul ve yetimler için ne kadar artırdılar? Dul ve yetim aylığı şu şekilde oluyor. Emekli vefat ediyor. Emekli aylığı 3 kişi arasında bölüşüyor. Aylık 300, 500, 800 lira alan var. Bunlarla bir insanın geçinme şansı yok. Onları ne kadar artırdılar? O rakamları da gizliyorlar. Onları da açıklamaları lazım. Onlara da hiç değilse 5-6 bin lira dul ve yetimlere verilmesi lazım.

Editör: Ali Aydın