Merhabalar. Sizlere Irak Ve Ortadoğu daki tüm gelişmelere ışık tutacak bir bilgi aktaracağım. Olay, günümüze dair önemli ipuçları içeriyor. ABD siyle, Avrupa sıyla batılıların gerçek ve çirkin yüzlerini ortaya koyan bu olaydan çıkarılacak çok ders var.
Alıntımız 'Körfez Krizi, Emperyalizm ve Petrol' adlı kitaptan...Kitabın yazarı Prof. Dr. Necmeddin Erbakan

İşte, Erbakan Hoca ya şahit olduğu günün gecesinde Türkiye deki dostlarına kırk sayfalık mektup yazdıran olay...

Yıl 1952, ilkbahar ayları... Almanya da doktora tezi ve doçentlik tezi çalışmalarımı bitirdikten sonra Aachen Technische Hochschule sinde Prof. F.A.F Schmidt ile beraber bugünün harp sanayinin temelini teşkil eden füzeler ve Leopard tank motorlarının geliştirilmesiyle ilgili araştırmaları yürütüyorduk. Prof. Schmidt, harp içindeki Almanya nın en üst seviyede araştırmalarını yapan Deutsche Luftfaht Forschung Merkezi nin en önemli şahsiyeti idi. Alman ordusunun dünyada ilk defa Avrupa da yapılan atışla Londra yı tahrip için kullandığı V1, V2 füzelerinin keşfinde önemli rol oynamıştı.

Bir gün Ü niversite nin araştırma laboratuarında çalışırken benimle görüşmek istediğini söyledi. Önünde, ESSO Petrol Şirketi Genel Müdürü Dr. Müller in gizli bir konferansa davet kartı bulunuyordu. Bu konferansa kendisinin gidemeyeceğini, ancak böyle bir şahsın verdiği konferansta isminin yazılı olduğu masanın boş kalmamasına da ehemmiyet verdiğini belirtti. Mümkünse bu konferansa kendi adına benim gidip, yerini almamı rica etti. Memnuniyetle kabul ettim.

Konferans, o tarihte, harpten çıkmış Almanya nın yıkık Aachen kentinin ilk tamir edilen, en lüks, en muhteşem binasında yapılıyordu. Bu binada aslında bir termal kaynak bulunduğu için adı Bad Aachen olan Aachen şehrinin ağaçlar içindeki meşhur Kurhaus oteliydi. Girişte sıkı kontroller yapıldı. Davetiyeyi göstererek Prof. Schimdt in adına O nun yerine oturdum. Şehrin Valisi, Başpiskopos u, profesörler, ileri gelen iş adamları ve yazarlardan müteşekkil en seçkin bir topluluk bu konferansa davet edilmişti.
ESSO Şirketi Genel Müdürü Dr. Müller açış konuşmasını yaparken,

-'Sizleri her ne kadar 'Bugünkü Arabistan' konulu bir konferansa davet ettimse de, bu davetin böyle takdimi konferansın gizliliği münasebetiyledir. Toplantının asıl maksadı şudur: Suudi Arabistan ın yeni petrol bölgesi Damman dan geliyorum. Amerikalılarla beraber dünyanın en zengin petrol kaynaklarını bulduk. Amerika nın ve Avrupa nın önemli şehirlerinde seçilmiş kimselerle yapılmasını programladığımız bu gizli toplantılarla, bu muazzam servetin Batılıların yararına kullanılmasını nasıl temin edebileceğimizin istişarelerini yapmak istiyoruz. Onun için bu büyük zenginlik hakkında size kısaca bilgi verdikten sonra, aslında ben sizin tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum.' dedi.

Suudi Arabistan da dünyanın en zengin petrol yatakları bulunmuş ve ilk üretim başlamıştı. Buradaki rezervler dünya toplam rezervinin yüzde yirmisine denk büyük rezervlerdi. Batı bu rezervlerin kendi yararına kullanılmasını istiyordu. Bunun daha ilk günden tedbirlerini almaya çalışıyordu.

Dr. Müller, ayrıca konuşması esnasında Müslümanlık hakkında gerçekle hiçalakası olmayan o kadar yanlış şeyler anlattı ve Müslümanların hakkı olan bu petrolü onlardan alabilmek için toplantıya iştirak edenler de o kadar insanlık dışı haksız teklif ve tavsiyelerde bulundular ki o gün hayatımın feveran göstermemek için en çok çaba sarf ettiğim günü oldu. Prof. Schmidt in yerine gittiğim için susmak zorunda kaldım. Ancak reaksiyonumu hemen o gece Türkiye deki arkadaşlarıma 40 (kırk) sayfalık bir mektup yazarak duyurmak ihtiyacını hissettim.

İşte Batı, körfez petrolüne ilk günden beri bu gözle bakmıştır. Bu petrolü kendi kontrolünde tutmaya her şeyden fazla önem göstermiştir. Ben de Batı nın kapalı kapılar arkasındaki gerçek yüzünü o güngörmüş oldum. Bu haksızlığa karşı o günden beri mücadele içindeyim....

Merhum Erbakan Hocamızı, rahmet ve minnetle anıyorum.