Mecliste kurulan Deprem Araştırma Komisyonunda sunum yapan Kınık'a Ahbap derneğine yapılan çadır satışı soruldu. 

İLK GÜNDE ORADAYDIK

 Kınık, “ilk günde oradaydık” dedi. Kızılay ekiplerinin saat saat Ankara’dan bölgeye hareket ettiklerini açıkladı. Kendisinin saat 14.00 itibarıyla Pazacık’ta olduğunu söyledi.

'HABERİM YOKTU'

Kendisinin ve genel müdürün olaydan haberi olmadığını dile getiren Kınık, 'Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğimizle o çadırları bölgeye götürürdük.' dedi.

Söz konusu 2 bin 50 çadırın Uluslararası Göç Kurumu için üretildiğini söyleyen Kınık, 'Onlara gidecekti ama deprem olunca Ahbap isteyince iktisadi kuruluş satışını yapmış, bana sorsalar bunu yapmazdım.' diye konuştu.

Kınık konuşmasının devamında şu sözleri sarf etti : Kamuoyunda oluşan haklı itiraz, Kızılay kendi deposunda olan çadırı götürüp vatandaşa sattığı şeklinde lanse edildiği için kamuoyunda itiraz oluşmuştur, çarpıtılmıştır. Vatandaşın bağışı ile yapılan çadır yoktur nefret objesine dönüştürüldük.

İSTİFA SORUSUNA CEVAP

İstifa edip etmemesine yönelik eleştiriler vardı. Kerem Kınık, 'bu noktada da eğer herhangi bir Kızılay başkanı istifa ederse 2 ay içerisinde tekrardan seçime gidilmesi gerektiğini söyledi'. 'Şu anda deprem bölgesinde acil durum olduğu için bu durumun karışıklığa neden olabilir'. ifadelerini kullandı.

Editör: Onurcan Şimşek