TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Çocuklarımızı, gençlerimizi, bilgi toplumunun ihtiyaçlarına göre yetiştirmeliyiz. Çocuklarımız, gençlerimiz, yarının ihtiyaçları doğrultusunda donanımlı hale gelmelidir ancak bunu yaparken kendi ruh kökümüzden asla kopamayız. Maneviyatı tam, milli hisleri güçlü nesiller geleceğin en başarılı nesilleri olacaktır. Evlatlarımız içine kapanık değil, dışa dönük olmalıdır. İnanç ve kültür değerlerimizle çatışmadan, bilginin ışığında gelecek hedeflere yürünmelidir" dedi.  Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Çekmeköy'deki Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'nda 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı açılışı programına katıldı. Yıldırım, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, sözlerine "Bu okul, sevgili hayat arkadaşım, öğretmen Semiha Hanım'ın adını taşıyor. Semiha Hanım, tebeşir tozu yutmuş, emekli bir öğretmen. Onun zamanında akıllı tahtalar yoktu, kara tahta vardı, tebeşir tozu vardı, yoksunluk vardı. O, bugüne kadar zor şartlarda binlerce öğrenci yetiştirdi. Allah nasip etti, adına bir okul yaptırma bahtiyarlığına da erişti. Bu mutluluğun tarifi yok" diyerek başladı.

İnsan yetiştirme sanatı
Yıldırım, mühendislik, yöneticilik, milletvekilliği, bakanlık ve başbakanlık yaptığını ifade ederek, "Her şeyden önce ben bir öğretmen eşiyim, öğretmenlere her zaman gıpta ederim, her zaman büyük saygım var. Bana göre öğretmenlik, insan yetiştirme sanatıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir.' demiyor mu?" diye konuştu. 
Binali Yıldırım, Türkiye'nin en büyük kaynağının insan olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: Türkiye'yi adeta bir açık hava okulu haline getireceğiz. Çünkü dünyanın en gelişmiş ülkeleri, eğitimli insan gücüne sahip ülkelerdir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı bu topraklarda kurulup, 3 kıtada 7 denize 600 sene hükmetmiş Osmanlı'dan bize kalan bir eserdir. O halde insanımızı nitelikli hale getirip, küresel barışa, huzura, refaha da katkı sağlamalıyız. Eğitim, bizim milli davamızdır. 'En güçlü savunma, yetişmiş insan gücüdür' anlayışını benimsiyoruz.'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ülkelerin değişimi insanla olur, insanın değişimi de eğitimle olur. Türkiye bulunduğu coğrafyanın parlayan yıldızı olma konusundaki iddiasını gün geçtikçe güçlendiriyor. 80 milyonun tümü bu arzu içerisinde elinden geleni fazlasıyla yapmak durumunda. Çocuklarımız bilgisayarlarla eğitim görüyor cümlesinin ötesine gitmek durumundayız" dedi. Programda yapılan protokol konuşmalarının ardından ilk ders için zil çalındı.