Fatih Terim, Galatasaray`a transfer olma hikâyesini 'Farklı takımlardan çok sayıda isim kulüplerini tercih etmem için beni ikna etmeye çalıştı ama içlerinde bir isim vardı ki onun varlığı diğerlerini görmeme engel oldu. O isim Metin Oktay`dı' şeklinde özetliyor. O dönem Galatasaray Kulübü`nün Menajeri olarak görev yapan Kral lakaplı Metin Oktay, gençAdanalının transferiyle bu kadar yakından ilgilenmeseydi Terim`in tercihi ne yönde olurdu, Türk futbol tarihi nasıl yazılırdı bilemeyiz. Bildiğimiz ise Fatih Terim`in Galatasaray camiası, futbolcusu ve taraftarı için garanti anlamı taşıdığı. Teknik adam olarak sarı kırmızılıların başına geçtiği 1996 yılından bu yana kadrolar değişti, yönetimler değişti, stadyum bile değişti ama değişmeyen tek şey Terim yönetimindeki Galatasaray`ın final maçlarını kazanma alışkanlığı oldu. Bu hafta da aynısı oldu ve Beşiktaş galibiyetiyle liderlik Florya`ya geçti. Sarı kırmızılıları bekleyen zorlu üçmaçdaha var. Bunlardan biri Türk Telekom Ali Sami Yen Kompleksi`nde Başakşehir`le oynanacak. Terim ve öğrencileri ile 22. şampiyonluğun arasında sadece 270 dakika kaldı. Bakalım Fatih Terim başarı tablosuna bir şampiyonluk daha ekleyebilecek mi?

Şenol Güneş`ten örnek tavır

Gelelim derbinin kaybeden tarafına. Türk futbolunun en saygın isimlerinde Şenol Güneş, kalitesini yenilginin ardından yaptığı açıklama ile gösterdi. Yenilgiyi ne futbolcularına ne de hakeme mal etti. Hakemle ilgiyi soruyu hakem hatalarının her maçta olduğunu ve yenilginin hakeme bağlanamayacağını belirterek geçiştiren Güneş, mağlubiyetin sorumluluğunu üstlendi. Liderlik budur dedirten sorumlu davranışından dolayı Güneş`i kutluyorum. Siyasetin hayatımıza soktuğu ve toplumu fazlasıyla yoran gergin ortamın spor alanlarını terk etmesi için bu tür tavra ihtiyacımız var. Aynı zamanda eğitimci olan Şenol Güneş, hak ettiği saygının gösterilmediğini düşündüğüm futbol kamuoyuna her fırsatta ders vermeye devam ediyor. Yeni sezonda milli takımı çalıştıracak olan Güneş`in Beşiktaş macerası hem şampiyonluklar hem de bunun gibi güzel anılarla tamamlanacak.

Bu senenin mazereti yok

Haftanın mutlu takımı Galatasaray olurken sezonun büyük kısmını lider götüren Başakşehir, Sivas deplasmanında 2 puan bırakarak liderliğe veda etti. Galatasaray`la puan farkını uzun süre 8 puanda tutan Başakşehir son altı haftada üst üste puan kaybedince avantajını kaybetti. Abdullah Avcı yönetimindeki İstanbul ekibinin bu durumuna önceki yıllardan da aşinayız. Sezonun kritik haftalarına lider giren Başakşehir`in son birkaçsezonda baskıyı kaldıramayarak şampiyonluğu rakiplerine kaptırdığına şahit olduk. Bundan önceki senelerin kadro kalitesi açısından bir mazereti vardı. Drogba, Sneijder, Pepe, Mario Gomez gibi yıldızlara karşı Mehmet Batdal gibi oyuncularla mücadele eden Başakşehir bir ölçüde tecrübeye yenik düşüyordu. Ancak bu sene Adebayor`u yedek bırakabilen, Robinho, Gael Glichy gibi uluslararası yıldızlara, Edin Visca, Mert Günok, Mahmut Tekdemir, Emre Belzöoğlu, İrfancan Kahveci gibi ligin en formda isimlerine sahip bir kadronun bu denli geriye düşmesi kabul edilemez. Bu sene saha dışı etkenler de Başakşehir`in yanındaydı. Fenerbahçe`nin olmadığı, Trabzonspor`un yeniden yapılandığı, GS ve BJK`ın hem ekonomik hem de yönetim sorunlarıyla boğuştuğu bir sezonda büyük avantajına rağmen şampiyonluğu kaybederse bu sonuçAbdullah Avcı`nın başarısızlığıdır.

Eurolegue finalinde varız

Anadolu Efes, Barcelona`yı yenerek Fenerbahçe`nin ardından Final Four biletini kaptı. Eurolegue F4`una iki takımla gidiyor olmamız, ligimizin iki güçlü ekibinin ligdeki rekabeti Avrupa arenasına taşıması Türk basketbolu adına kulüpler seviyesinde tarihi başarı. Fenerbahçe üst üste 5. Kez Final Four`a kalma başarısı gösterirken, Anadolu Efes 18 yıl aradan sonra gene Ergin Ataman yönetiminde Eurolegue Kupası için mücadele edecek. Bu tarihi başarının üzücü yanı ise iki takımımızın yarı finalde karşılaşacak olmaları. Anadolu Efes-Fenerbahçe maçının galibi CSKA Moskova-R.Madrid maçının kazananı ile finalde karşılaşacak. Türk derbisinden galip çıkan takımımızın kupaya uzanması için 80 milyon Türk dua ediyor olacak. Umarım kupa bir kez daha ülkemize gelir.