Kobe Bryant`ın beklenmeyen ölümü sezona favori giren Lakers ve LeBron James üzerindeki baskıyı biraz daha artırdı. Artık sezonun bambaşka bir anlamı var. Kobe için Lakers kazanmalı, tıpkı onun beş kez başardığı gibi şampiyon olmalı. LeBron önderliğindeki Lakerslı basketbolcular Kobe`yi bir motivasyon aracı olarak kullanabilirse bunu başarabilir. Aksi durumda ise Kobe`nin kaybının travması Lakers`ın işini zorlaştırır. 41 yaşındaki efsanenin ölümünün ardından oynanan ilk maçta Lakers, şoku atlatamamış göründü ve sahası Staples Center`da konuk ettiği Portland karşısında beklenmedik bir yenilgi aldı. Şimdi LeBron James`ın önünde yepyeni sınav var. Kral,sahada gösterdiği liderliği saha dışında da göstermeli. Yakın dostu Kobe`yi onurlandıracak bir şampiyonluğa giden yolu açmalı. Bunu başarabilecek tecrübeye ve isteğe sahip. Bu sene en özel sezonunu yaşayacak olan LeBron, inanıyorum ki Kobe için başaracak.

; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Takaslar için son günler

Gelelim NBA`de sezonun şampiyonunu etkileyebilecek takas dönemine. NBA takımları 7 Şubat 2020 TSİ ile 20.30`a kadar takas yapabilecek. Son bir haftasına girdiğimiz takas döneminde kayda değer bir değişim yaşanmadı. Takımlar kendi adlarına en uygun koşulların oluşması için bir anlamda tok alıcı/satıcıyı oynuyor. Bu nedenle son bir iki günde önemli takasların yaşanmasını bekliyorum.

Los Angeles`in iki ekibi Lakers ve Clippers takasa en çok ihtiyaçduyan şampiyonluk adayı ekipler. Lakers, LeBron`un yükünü hafifletecek top yönlendirip, skor bulabilecek bir garda çok ihtiyaçduyuyor. Clippers`ın arzusu ise, şut atan bir kısa ve çember savunabilecek, kalıplı pivotlar karşısında durabilecek bir uzun. Her iki ekip bu uğurda bir takım temaslar yapsa da sonuçalamadı.

Milwaukee Bucks, iki rakibine kıyasla daha az sorunlu olsa da oyun kurucu Eric Bledsoe`nin istikrarsız performansına yönelik bir gard hamlesi için fırsat kolluyor. Ancak Bucks bu konuda cesur bir hamle yapmaz. En uygun koşulun oluşması halinde bu yola başvurur.

Bakalım önümüzdeki hafta sonu hangi takımların hedefine ulaşacağını hep beraber göreceğiz.

; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Oladipo ve Zion parkelere döndü

Geçtiğimiz hafta sakatlık nedeniyle oynamayan Victor Oladipo ve Zion Williamson`un parkelere dönüşüne şahit olduk.

Bir yılı aşan süredir sakat olan Victor Oladipo, Pacers`ın Bulls`u yendiği maçla sahalara döndü. 21 dakika oyunda kalan Oladipo, bu sürede 9 sayı ve 4 asistlik katkı yaptı. Bençten gelen ve zamana ihtiyacı olduğu gözlenen 92 doğumlu basketbolcu Indiana Pacers için sezonun kilit ismi durumunda. Sakatlık öncesi performansının yakınına ulaşan bir Oladipo, Pacers için savunmada sınıf atlamak demektir. Skor gücü ve Malcolm Brogdon gibi dengeli bir oyun kurucu ile oynayacak olmasını eklediğimizde bütün bunlar Bucks dışında net favorisi olmayan Doğu`da Pacers için Konferans finali bileti anlamı taşır.

Draftın 1 numarası Zion Williamson sahalara dönen bir başka isim oldu. 4 maçta ortalama 24 dakika oyunda kalan Zion, 18 sayı ve 8 ribaund ile iyi başlangıçyaptı. Az da olsa playoff şansı olan Pelicans`ın Zion Williams`ı riske etmesini beklemiyorum. Sezonun kalan kısmında 2000 doğumlu basketbolcunun yavaş yavaş NBA temposuna alışması ilk hedef olacaktır.