Kudüs ve Filistin Davası satılık değildir. Her bir Müslüman, 'eşhedü' diyen her bir fert Filistin`in ve Kudüs`ün işgalini ve Mescid-i Aksa`nın bölünmesini ilzam eden sözde Ortadoğu Barış Planı`nı kınamak durumundadır. 'Eşhedü..' bunu iktiza eder çünkü; Ve dahi yine her bir Müslüman Kudüs`ün, Mescid-i Aksa`nın ve Filistinli kardeşlerinin her zaman yanında, yakınında olmalıdır.

`height=

 

Kudüs, İslam Ü mmeti`nin kırmızı çizgisidir.

ABD`nin sözde Ortadoğu Barış Planı ve büyükelçiliğini Doğu Kudüs`e taşıma kararı kabul edilemez. Kudüs, İslam Ü mmeti`nin kırmızı çizgisidir.

Kudüs Müslümanlarındır.

Kudüs Müslümanlarındır. Kudüs, Filistin`in ezelî ve ebedî başkentidir. Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler ile birlikte Osmanlı yönetiminde, Filistin coğrafyasında 400 yıl boyunca huzur ve barış içinde yaşamışlardır. Osmanlı`nın ardından son yüzyılda Filistin`e yapılan müdahale ve işgalleri maalesef bir ve beraber olamayan Müslüman devletler engelleyememiş, İsrail topyekû n Filistin topraklarını işgal etmiştir.

Arz-ı mev`ud mavalları!

Siyonist akıl dün olduğu gibi bugün de Müslüman devletlerin yöneticilerini elde ederek Nil nehrinden Fırat ırmağına kadar uzayıp giden toprakların işgalini salıkveren arz-ı mevd mavallarını sayıklamaktadır.

ABD Başkanı Trump 28 Ocak Salı günü Beyaz Saray`da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte sözde barış planı`nı açıklamak için Beyaz Saray`da basın toplantısı düzenledi. Öznesinde Filistin`i ve Filistin davasını ortadan kaldırma bulunan sözde barış planının ilan edildiği toplantıya Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bayreyn`in büyükelçileri de iştirak etti. Bu keyfiyet maalesef Müslümanların paramparça olmuş vaziyetine işaret ediyordu.

Sözün bittiği yerdeyiz.

Sözde Barış Planı deklarasyonunun hemen ardından, dış politikasını ABD`nin emirleri istikametinde seyr ü sefer ettirmekte olan Suudi Arabistan kendinden beklenen açıklamayı yaparak ABD Başkanı Donald Trump`ın Filistin-İsrail barış planına ilişkin çabalarını takdir ettiklerini açıkladı. Sözün bittiği yerdeyiz. Suudi Arabistan için söz aslında 1984 yılından bu yana Kâbe imamı olan Abdurrahman Sudeys`in, 2017 yılının eylül ayında ABD`de katıldığı bir konferansta 'Bugün Suudi Arabistan ve ABD dünyanın iki kutbudur. Allah`a hamd olsun dünyayı birlikte yönetiyoruz. Kralımıza ve ABD Başkanına Allah yardım etsin' dediğinde bitmişti.

`height=

Mısır: Takdirle karşılıyoruz.

ABD destekli darbeyle Müslüman Kardeşleri deviren Mısır`ın kâtil lideri Sisi`nin dışişleri bakanlığı 'çözüm bulma girişimlerini takdirle karşılıyoruz' açıklamasıyla safını bir kez daha net olarak belirlemiş oluyordu.

Birleşik Arap Emirlikleri: Önemli bir girişim!

BAE, maalesef, Trump`ın planını Filistin ile İsrail arasında yıllardır devam etmekte birçok meseleyi içine alan önemli bir girişim` olarak gördü.

ABD`nin sözde Ortadoğu Barış Planı`na Müslüman ülke halklarında infial oluştururken Filistin ile birlikte sadece Türkiye ve Tunus net bir şekilde tavır koydu.

Erdoğan: Kudüs Müslümanların kutsalıdır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'Kudüs Müslümanların kutsalıdır. Kudüs ün İsrail e verilme planı asla kabul edilemez.' diyerek ABD ve İsrail`in Kudüs`ü işgal planını eleştirdi. Sn. Cumhurbaşkanımız, 'Açıklanan plan, barışa ve çözüme hizmet etmeyecektir. Bu plan Filistin ve Kudüs için yeni oldubittiler oluşturma gayretidir. Bu, Filistinlilerin haklarını yok sayma ve İsrail in işgalini meşrulaştırma planıdır. Hangi girişim olursa olsun, bazı Arap ülkeleri sırtını dönse de biz Filistin in ve Kudüs-ü Şerif in hukukunu korumak için uluslararası kurumları harekete geçirmeye ve dünyaya bu meseleyi anlatmaya devam edeceğiz.' sözleriyle bir kez daha ülkemizin Filistin davasındaki duruşunu teyit etti.

Kays Said: Yüzyılın Mezalimi.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Trump`ın planını 'Yüzyılın Mezalimi' olarak nitelendirdi. 'Filistin bir çiftlik, bağ-bahçe değildir dolayısıyla bir alışverişin konusu olamaz. Zaman aşımıyla da Filistin in hakkı düşmez. Gaspçı bir oluşumla ilişkisi olan haindir, o rejimle normalleşme de ihanettir. Bu ihanet büyük bir ihanettir. Filistin davası bizler nefes aldıkça ve kalpler attıkça vicdanlarımızda kalmaya devam edecektir.'

Filistin Başbakanı İştiyye: Netanyahu yu cezaevine girmekten koruma planı.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, ABD Başkanı Donald Trump ın sözde barış planını 'Yüzyılın Anlaşması planı Trump`ı azledilmekten, Netanyahu`yu cezaevine girmekten koruma planıdır. Ortadoğu için bir barış planı değildir. Yüzyılın Anlaşması, Trump ile Netanyahu`nun selameti planıdır.' sözleriyle kınadı.

`height=

Çözüm: Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti

Filistin topraklarında çözüm belli: Filistinli Müslümanların başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti. Filistin`e kendi öz topraklarında bağımsız bir devlet kurma hakkı tanınmadığı sürece barış planından söz edilemez.

Filistinliler on yıllardır kendi öz topraklarında zulüm görüyor. Müslüman devletler maalesef bir araya gelip zulmü engelleyebilecekken seyirci kalıyor. Müslüman halklar da İsrail`e buğz etmekle yetiniyor.

Oysa Mescid-i Aksa`da Miraçgecesi bütün peygamberlere imam olarak namaz kıldıran Efendimiz (sav) 'Sizden herhangi biriniz bir kötülük gördüğünde onu eliyle değiştirsin. Eğer buna güçyetiremezse diliyle değiştirsin. Buna da güçyetiremezse kalbiyle (buğz etsin). Bu ise imanın en zayıf mertebesidir.' buyurmamış mıydı!

Kudüs ve Filistin davası satılık değildir!

Kudüs ve Filistin davası satılık değildir!

Gün, İslam Ü mmeti`nin 'çevresi bereketlendirilen' kutlu mabedi Mescid-i Aksa`ya ve Filistin`e topyekû n sahip çıkma günüdür.

Gün, Filistin`in, Kudüs`ün işgalini ve Mescid-i Aksa`nın bölünmesini ilzam eden Ortadoğu Barış Planı`na hamle çapında karşılık verme günüdür.

Gün, ABD Başkanının, 'İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım' olarak ilan ettiği Kudüs ün, İsrail in 'bölünmez' başkenti olarak kabul edileceği Sözde Barış Planı`na yönelik hamle çapında karşılık verme günüdür.

Gün, Kudüs`ün, Mescid-i Aksa`nın ve Filistinli kardeşlerimizin yanında zalimlerin karşısında olma günüdür.

Gün, cennetmekân Mehmet Akif İnan`ın 'Mescid-i Aksâ' âvâzındaki vasiyeti yerine getirme günüdür:

Mescid-i Aksa`yı gördüm düşümde
Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu
Varıp eşiğine alnımı koydum
Sanki bir yer altı nehr çağlıyordu

Gözlerim yollarda bekler dururum
Nerde kardeşlerim diyordu bir ses
İlk Kıblesi benim ulu Nebi`nin
Unuttu mu bunu acaba herkes

Burak dolanırdı yörelerimde
Mi`raca yol veren hız üssü idim
Bellidir kutsallığım şehir ismimden
Her yana nur saçan bir kürsü idim

Hani o günler ki binlerce mü`min
Tek yürek halinde bana koşardı
Hemşehrim nebi`ler yüzü hürmetine
Cevaba erişen dualar vardı

Şimdi kimsecikler varmaz yanıma
Mü`minde yoksunum tek ve tenhayım
Rüzgarlar silemez gözyaşlarımı
Çöllerde kayıp bir yetim vâhayım

Mescid-i Aksa`yı gördüm düşümde
Götür Müslümana selam diyordu
Dayanamıyorum bu ayrılığa
Kucaklasın beni İslâm diyordu